Ar Cafe Okt 2018

Sterk satsing på kunstnerisk utforskning Tekst: Elin Festøy

Mandag 29. oktober innleder Den norske filmskolen og NFI:LAB en ny møteplass, en månedlig, åpen, «Artistic Research Café», med å presentere hele bredden av prosjekt innenfor kunstnerisk utviklingsarbeid som nå foregår i filmskolens regi. Åtte ulike prosjekt gir eksempler på innovativt arbeid som dekker tematikk som kunstig intelligens, VR, interaktiv dokumentar, spill og eksperimentell filmfortelling.

— Vi gjennomfører en omfattende satsing på utviklingsprosjekt innen både det klassiske filmformatet, men kanskje spesielt mot nye interaktive formater for historiefortelling. Sammen med omleggingen av vårt masterstudie, viser disse prosjektene en rekke nye utviklinger for filmformatet, sier Fredrik Graver, prodekan og leder for CEFIMA, filmskolens nye kompetansesenter for film, tv og nye medier.

Prosjektene som presenteres er Einar Egeland med «True or False», Elin Festøy med «Gerd's Children», Rafal Hanzl med «Ways of Expression», Frederick Howard med «Creating the Creatives», Nadja Lipsyc med «Lone Wolves Stick Together», Cecilie Semec med «Det moderne filmbildet», Bendik Stang med «Creative Processes in Interactive and Multidimensional Storytelling» og Maureen Thomas med «Queens Game».

— Vi er inne i en svært spennende tid for audiovisuelle formater, hvor både endrede medievaner og teknologisk utvikling skaper nye muligheter for gripende historiefortelling. Dette betyr også at vi er inne i en svært kreativ fase hvor historiefortellere fra alle felt kan eksperimentere og lære mye fra hverandre. Dette er et viktig mål for vår nye månedlige Artistic Café i samarbeid med NFI:LAB. Vi ønsker å åpne dørene i større grad — invitere bransje og interessert publikum inn til oss slik at vi alle kan delta i en felles utforsking av nye idéer og prosjekter, sier Graver.

— Dette blir en viktig arena for hele filmbransjen og vi ser fram til å være med å bidra til å skape en møteplass for økt innovasjon og samarbeid, sier Fagleder Kurs og kompetanse NFI:LAB ved Norsk filminstitutt, Rune Tellefsen

Både disse kunstneriske prosjektene ved CEFIMA og det omlagte masterstudiet blander nå i større grad kandidater med ulik faglig bakgrunn nettopp for å skape møteplasser med mer kryssende kompetansefelt.

— Det skaper en ny dynamikk når studenter og kunstnere med film, spill, tv og annen digital bakgrunn møtes og jobber sammen. En slik bredere kompetansemiks er også representativ for den medieverdenen som vi vil se stadig mer av i fremtiden og våre kommende studenter skal virke i. Vi ønsker å bygge et inkluderende og kreativt miljø som vil styrke både Den norske filmskolen som utdanningsinstitusjon og, gjennom samarbeidet med NFI:LAB, norsk filmbransje, og håper dette møtestedet blir et morsomt og kreativt bidrag i dette arbeidet, sier dekan ved Den norske filmskolen, Karin Julsrud.

Årets første arrangement avholdes mandag 29. oktober i de nye lokalene til Den norske filmskolen i Oslo, ved Myrens Verksted, Sandakerveien 24C, inngang C7 mot Akerselva. Arrangementet avholdes på engelsk.

Klikk her for påmelding

DNF OPPTAK 2022 apen dag FB

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

6. desember kl 10-12 gir maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong3 Foto Mikkel Lyng

Fortelle med farger og lys: Tverrfaglig workshop i studio

Hvordan spiller farger og lys inn i opplevelsen av stemning, epoke og miljø på film? Dette utforsket bachelorstudentene i foto og produksjonsdesign på Kull 13 i en tverrfaglig workshop i studio på Lillehammer.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Stipendiat Elin Festøy formidler emosjon gjennom interaksjon

Elin Festøy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er nå i innspurten på sitt kunstneriske utviklingsarbeid. Hun utforsker emosjonell interaksjon og empati i dokumentarisk VR.

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Bransjekurs for 1st ADs 16. desember

Filmforbundet arrangerer fagseminar om 1st ADs rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon i samarbeid med Filmskolen og Virke Produsentforeningen.

Ar cafe hovedbilde hjemmeside OFF PISTE PREVIEW

Artistic Research Café - 29. nov. 2021: OFF-PISTE WIP

Sniktitt på work-in-progress - de første VR-prototyper utviklet på Off-Piste VR-Hackathon 2021 Myrens Verksted: Mandag, 29. november 2:00 PM