Ar Cafe Okt 2018

Sterk satsing på kunstnerisk utforskning Tekst: Elin Festøy

Mandag 29. oktober innleder Den norske filmskolen og NFI:LAB en ny møteplass, en månedlig, åpen, «Artistic Research Café», med å presentere hele bredden av prosjekt innenfor kunstnerisk utviklingsarbeid som nå foregår i filmskolens regi. Åtte ulike prosjekt gir eksempler på innovativt arbeid som dekker tematikk som kunstig intelligens, VR, interaktiv dokumentar, spill og eksperimentell filmfortelling.

— Vi gjennomfører en omfattende satsing på utviklingsprosjekt innen både det klassiske filmformatet, men kanskje spesielt mot nye interaktive formater for historiefortelling. Sammen med omleggingen av vårt masterstudie, viser disse prosjektene en rekke nye utviklinger for filmformatet, sier Fredrik Graver, prodekan og leder for CEFIMA, filmskolens nye kompetansesenter for film, tv og nye medier.

Prosjektene som presenteres er Einar Egeland med «True or False», Elin Festøy med «Gerd's Children», Rafal Hanzl med «Ways of Expression», Frederick Howard med «Creating the Creatives», Nadja Lipsyc med «Lone Wolves Stick Together», Cecilie Semec med «Det moderne filmbildet», Bendik Stang med «Creative Processes in Interactive and Multidimensional Storytelling» og Maureen Thomas med «Queens Game».

— Vi er inne i en svært spennende tid for audiovisuelle formater, hvor både endrede medievaner og teknologisk utvikling skaper nye muligheter for gripende historiefortelling. Dette betyr også at vi er inne i en svært kreativ fase hvor historiefortellere fra alle felt kan eksperimentere og lære mye fra hverandre. Dette er et viktig mål for vår nye månedlige Artistic Café i samarbeid med NFI:LAB. Vi ønsker å åpne dørene i større grad — invitere bransje og interessert publikum inn til oss slik at vi alle kan delta i en felles utforsking av nye idéer og prosjekter, sier Graver.

— Dette blir en viktig arena for hele filmbransjen og vi ser fram til å være med å bidra til å skape en møteplass for økt innovasjon og samarbeid, sier Fagleder Kurs og kompetanse NFI:LAB ved Norsk filminstitutt, Rune Tellefsen

Både disse kunstneriske prosjektene ved CEFIMA og det omlagte masterstudiet blander nå i større grad kandidater med ulik faglig bakgrunn nettopp for å skape møteplasser med mer kryssende kompetansefelt.

— Det skaper en ny dynamikk når studenter og kunstnere med film, spill, tv og annen digital bakgrunn møtes og jobber sammen. En slik bredere kompetansemiks er også representativ for den medieverdenen som vi vil se stadig mer av i fremtiden og våre kommende studenter skal virke i. Vi ønsker å bygge et inkluderende og kreativt miljø som vil styrke både Den norske filmskolen som utdanningsinstitusjon og, gjennom samarbeidet med NFI:LAB, norsk filmbransje, og håper dette møtestedet blir et morsomt og kreativt bidrag i dette arbeidet, sier dekan ved Den norske filmskolen, Karin Julsrud.

Årets første arrangement avholdes mandag 29. oktober i de nye lokalene til Den norske filmskolen i Oslo, ved Myrens Verksted, Sandakerveien 24C, inngang C7 mot Akerselva. Arrangementet avholdes på engelsk.

Klikk her for påmelding

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.