Master i film

En mastergrad i fortellinger for serieformater og nye medier

Studiestart 3. september 2018

Filmskolens kunstfaglige master i film er utviklet i spenningsfeltet mellom klassiske filmdisipliner og nye medier, som omfatter både lineære og interaktive fortellerformer og mulighetene som ligger i samspillet mellom digital teknologi, bilde og lyd. Masterprogrammets ambisjon er å bidra til å utvikle nytt innhold og nye filmfortellinger ved å vektlegge refleksjon, utforsking og eksperimentering.

I dag blir filmfortellinger for nye formater til i et samarbeid mellom kunstneriske talenter med vidt forskjellig bakgrunn. Den norske filmskolens nye kunstfaglige masterstudium er et sted der disse kan møtes ut fra en felles visjon om å skape fortellinger som møter publikum og brukere med nye erkjennelser og opplevelser.

Den avgjørende faktoren er derfor ikke hvilken utdanning eller bakgrunn våre fremtidige studenter har, men hvordan de har brukt sin erfaring i arbeidet med å skape fortellinger for audiovisuelle plattformer.

Vi forventer å se søkere til våre studieplasser fra filmskoler og kunstfaglig utdanning, men også med bakgrunn i alt fra produksjon for film, TV og spill, regi og forfatterskap, produksjonsdesign, vfx og animasjon, foto, journalistikk, musikk, scenekunst, etc. Vi ser dette mangfoldet som en berikelse av de teamene, som sammen skal skape nye opplevelser for et fremtidig publikum.

Opptakskrav er en kunstfaglig bachelor eller tilsvarende, samt relevant praktisk erfaring i tilsammen 2 år. Det vi skal basere vår vurdering for opptak på, er primært søkerens tidligere arbeider og en åpenbar motivasjon for studiet; hva skal utforskes, utvikles og produseres?

Vi vil se på det kunstneriske nivået, den dramatiske fortellerevnen eller det nyskapende dokumentarspråket. Tidligere arbeid eller produksjoner kan være alt fra fiksjonsfilmer, TV-drama eller annen TV-produksjon, animasjon, spill, dokumentarer, musikkvideoer, tegneserier, interaktive historier i nye formater og VR / AR / MR etc.

Masterstudiet er toårig på heltid, og tilbys på 5 studieretninger.

For mer informasjon, kontakt:

• Søknadsfrist 25. april 2018
  • Studiestart 3. september 2018
  • Studiested Oslo
  • Studielengde 2 år heltid
  • Hovedspråk Norsk (skandinavisk)
  • Studiepoeng 120
Pp7 D 57