Tre nye kunstneriske prosjekt

CEFIMA igangsetter 3 nye kunstneriske prosjekter Tekst: Fredrik Graver

Den norske filmskolens senter CEFIMA igangsetter nå i høst 3 spennende stipendiat prosjekter. Felles for dem er at de utforsker og utvikler nye måter å skape fortellinger på for nye digitale plattformer, og dermed bidrar til Filmskolens satsning på fremtidige fortellerformer.

En viktig del av Høgskolens i Innlandets bidrag til CEFIMA er tildeling av stipendiatstillinger. To av disse ble utlyst i 2018, og det kom svært mange gode søknader. Valget falt til slutt på prosjektene til dokumentarist og transmedia produsent Elin Festøy og spillprodusent og designer Bendik Stang.

Festøys prosjekt har tittelen «Numb» og bygger på arbeidet med det internasjonalt anerkjente spillet «My Child Lebensborn» som hun utviklet sammen med Sarepta Studio. Numb er også koblet til den internasjonale stiftelsen «Children Born of War» og vil resultere i en VR dokumentar som bringer sammen mødre fra forskjellige generasjoner og land som har til felles at de har født barn hvis fedre er soldater fra en invaderende makt.

Stang skal utforske bruk av kunstig intelligens i interaktiv narrativ. Det norske spillselskapet Snowcastle Games skal produsere spillet «Earthlock 2», og prosjektet vil anvende kunstig intelligens som motor for å skape en mer omfattende og tilfredsstillende narrativ erfaring for spillerne.

I tillegg til disse prosjektene har DNF / CEFIMA blitt tildelt midler fra det nasjonale Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Disse midlene går til prosjektet «Queens Game» ledet av professor Maureen Thomas. Thomas har lang erfaring med interaktiv fortelling, og skal, med dette prosjektet, fortelle historien om den danske prinsesse Margrete (1353-1412) som ble Dronning over et samlet Skandinavia. Fortellingen skjer på flere plattformer, med bruk av 3D-spillelementer og steds-basert augmented og mixed reality.

Sammen med prosjektene til Nadja Lipsyc og Cecilie Levy skal disse prosjektene danne grunnmuren i CEFIMAs fremtidige eksperimentering og utvikling av nye studieretninger for bachelor og master.

46711511 343966579521601 636963424448500693 N

Lone Wolves Stick Together

Rollespill som finner sted i filmskolens to studioer på Lillehammer, fra desember til februar. Det hele har blitt utviklet og bygget av studentene på produksjonsdesign, lyd og foto på bachelorstudiet

Kull 11 Med Johan Fasting Serieskaper Heimebane

Seriefokus på manuslinjen

Denne høsten har manusforfatterne i kull 11 utviklet konsepter for tv-serier på bestilling fra NRK.

Dscf5930

Alt du trenger å vite om VFX-linjen

Intervju med Karim Sahai, hovedlærer for VFX Design

Dsc7607

Sterk satsing på kunstnerisk utforskning på Den norske filmskolen

Filmskolen presenterer bredden av kunstnerisk utviklingsarbeid i samarbeid med NFI:Lab.

Brwa Vahabpour Fanny Ovesen Teresia Fant┬® Nftvf Torleif Hauge

Studenter fra Filmskolen gjorde rent bord under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter gjorde storeslem under Nordic Talents pitchekonkurranse i København i dag. Blant 15 utvalgte sterke pitcher utmerket Filmskolen seg allerede ved å levere fem av disse. Gratulerer alle sammen!

Brwa Vahabpour Fanny Ovesen Teresia Fant┬® Nftvf Torleif Hauge

Studenter fra Filmskolen gjorde rent bord under Nordic Talents