Tre nye kunstneriske prosjekt

CEFIMA igangsetter nye kunstneriske prosjekter Tekst: Fredrik Graver

Den norske filmskolens senter CEFIMA igangsetter nå i høst 3 spennende stipendiat prosjekter. Felles for dem er at de utforsker og utvikler nye måter å skape fortellinger på for nye digitale plattformer, og dermed bidrar til Filmskolens satsning på fremtidige fortellerformer.

En viktig del av Høgskolens i Innlandets bidrag til CEFIMA er tildeling av stipendiatstillinger. To av disse ble utlyst i 2018, og det kom svært mange gode søknader. Valget falt til slutt på prosjektene til dokumentarist og transmedia produsent Elin Festøy og spillprodusent og designer Bendik Stang.

Festøys prosjekt har tittelen «Numb» og bygger på arbeidet med det internasjonalt anerkjente spillet «My Child Lebensborn» som hun utviklet sammen med Sarepta Studio. Numb er også koblet til den internasjonale stiftelsen «Children Born of War» og vil resultere i en VR dokumentar som bringer sammen mødre fra forskjellige generasjoner og land som har til felles at de har født barn hvis fedre er soldater fra en invaderende makt.

Stang skal utforske bruk av kunstig intelligens i interaktiv narrativ. Det norske spillselskapet Snowcastle Games skal produsere spillet «Earthlock 2», og prosjektet vil anvende kunstig intelligens som motor for å skape en mer omfattende og tilfredsstillende narrativ erfaring for spillerne.

I tillegg til disse prosjektene har DNF / CEFIMA blitt tildelt midler fra det nasjonale Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Disse midlene går til prosjektet «Queens Game» ledet av professor Maureen Thomas. Thomas har lang erfaring med interaktiv fortelling, og skal, med dette prosjektet, fortelle historien om den danske prinsesse Margrete (1353-1412) som ble Dronning over et samlet Skandinavia. Fortellingen skjer på flere plattformer, med bruk av 3D-spillelementer og steds-basert augmented og mixed reality.

Sammen med prosjektene til Nadja Lipsyc og Cecilie Levy skal disse prosjektene danne grunnmuren i CEFIMAs fremtidige eksperimentering og utvikling av nye studieretninger for bachelor og master.

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.