Visual effects (VFX) design Bachelor i film og TV

VFX-design studiet gjenskaper en profesjonell tilnærming til filmproduksjon og gir studentene en unik mulighet til å tre inn i rollen som fagsjef for effektarbeidet. Studiet er en integrert del av Den norske filmskolens bachelor og samarbeider tett med de andre fagfunksjonene.

• Studiested Lillehammer
  • Søknadsfrist 10. januar 2019
  • Studielengde 3 år
  • Studiepoeng 180
  • Language Norwegian (Scandinavian)

På studiet skal du utvikle deg til å bli en kreative utøvere som behersker både den  kunstneriske og teknologiske siden av en filmproduksjon, samt være en kreative samarbeidspartnere for de andre fagfunksjonene i skapelsesprosessen. Du deltar på kurs, workshops og øvelser som bygger opp de strategiske, kunstneriske, tekniske samarbeidsferdighetene som er grunnleggende for en filmproduksjon.

Som visual effects designstudent vil du arbeide både som VFX artist og som VFX supervisor, og skal utvikle din kunstneriske uttrykkskompetanse mens du bruker en rekke teknikker som storyboarding og concept art, og både 2D og 3D digitale verktøy.

Du vil utvikle en bred forståelse for tradisjonelle og digitale teknikker for billedmanipulasjon. Du vil forstå avansert teknisk terminologi og konsepter innenfor animasjon, computer graphics, compositing og colour grading. Under innspilling kan VFX-studentene ha ansvar for modeller og miniatyrer, spesial effects sminke, pyroteknikk, og 2nd unit innspilling av elementer til bruk i etterarbeide. I etterarbeidet jobber Visual effects designstudentene tett med andre fagfunksjoner for å løfte filmens fortellerunivers og forløse regissørens visjon.

I løpet av studiet vil Visual effects design studentene lære å anvende konsepttegning, VFX-previsualisering, VFX-budsjettering og regnskapsføring, VFX-supervisning og helhetlig VFX gjennomføring, alle med henblikk å løfte den visuelle fortellingen. Gjennom samarbeide med regi, produsent, foto, scenografi og klipp, samt møte med erfarne yrkesutøvere som gjestelærere og veiledere vil studentene oppleve at de er i et intensivt miljø hvor de kan utvikle sine evner til å bidra med kreative og hensiktsmessige løsninger som løfter den audiovisuelle fortellingen.

Karrieremuligheter

Etter at du er ferdig utdannet vil du være en god samarbeidspartner for regissører, fotografer og scenografer. Du vil kunne jobbe på små og store produksjoner. Du kan også søke jobber på etterarbeidshus både i inn - og utland.