KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir CROP

Utstillingsåpning på master: Kintsugi Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Den 10. juni kl 18 er det åpning av utstillingen KINTSUGI til masterstudent og fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo. Velkommen!

Når: 10. juni kl 18:00 (utstillingen er åpen til 20. juni 2022)

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo, Sandakerveien 24 C (inngang ved Akerselva)

KINTSUGI er en utstilling inspirert av japansk teknikk som handler om å reparere det som har blitt bruk- ket, med gull. I 2019 ble Ingamaría påkjørt av en bil mens hun syklet gjennom København. Hun hadde åpne benbrudd på store deler av kroppen, sprukket milt, punktert lunge, hjerneblødning og store skader på vitale organer. Første gang hun ser seg i speilet etter ulykken kjenner hun seg ikke igjen

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir
Jonina GG

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir fullfører sin Master of Fine Arts ved Den norske filmskolen i juni 2022. Hun studerte Visuell Design med fotografi som spesialisering. Tidligere har hun fullført en Bachelor of Fine Arts innen film- foto ved Den norske filmskolen, samt studert fotografi og skuespill ved Den Islandske Filmskolen. Jónína jobber med kunstneriske utstillingsprosjekter med fokus på infrarødt lys i fotografi.

Utstillingen er støttet av Den norske filmskolen, CEFIMA og Fritt Ord.

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir
Jonina GG

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.