DSC4108 v1 s h Jack Kjell Vassdal

Minneord - Jack van Domburg Foto: Kjell Vassdal

Produksjonsdesigner Jack van Domburg har gått bort. Han var tilknyttet Den norske filmskolen i en årrekke og vil bli savnet av alle kollegaer. Kjell Vassdal har skrevet minneord.

Jack har gått bort!

For meg har Jack alltid vært et veldig flott menneske, ydmyk, positiv og vennlig. Aldri et vondt ord fra ham.

Jeg kan ikke huske første gang jeg traff Jack, men det må ha vært på 80-tallet en gang. Vi jobbet sammen på en spillefilm tidlig på 90-tallet. Vi bodde i samme område på St. Hanshaugen og hadde barn på Ila skole.

Jack var med i en gruppe som hadde et studio på Alexander Kiellands plass. De kalte det Hall-6. Det var trolig der jeg møtte ham først. Hall-6 var et møtepunkt for fotografer og filmfolk i lang tid på 90-tallet. Der kunne man leie et studio for en billig penge og få hjelp fra flere, deriblant Jack.

Jack kunne trylle fram flotte ting for lite penger. Den filmen vi jobbet på sammen hadde et veldig lite budsjett. Allikevel klarte Jack å få til ting som så fint ut. Jeg aner ikke hvordan han fikk det til.

Av filmer og regissører han jobbet med var blant annet; Eggs med Bent Hamer, Naboer med Pål Sletaune, Upperdog med Sara Johnsen. Den siste filmen han jobbet på av den svensk-franske filmen Lucky One.

Den viktigste tiden vi fikk sammen var allikevel den tiden han hadde på Den norske Filmskolen. Der jobbet vi sammen med flere workshops og i undervisning.

Ved siden av skolen lagde vi en liten kortfilm sammen i Skåbu og vi planla en film om Patrick Huse som var en veldig god venn av Jack.

Jack bestemte seg for å flytte fra kjas og mas i Oslo til sitt lille småbruk oppe i Gausdal. Der ville han leve i fred og ro og utvikle sine egne prosjekter. Han hadde fortjent mange år der, men slik ble det dessverre ikke.

Kjell Vassdal

Professor ved Den norske filmskolen

DSC2730 v1 Jack Kjell Vassdal

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Masterstudentene ble feiret med presentasjon av masterprosjekter på Vega Scene og diplomutdeling, taler og fest på Myrens Verksted. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra bachelorprogrammets kull 12 hvor hun tok produksjonsdesignlinjen til masterprogrammets kull 4 hvor hun skal studere visuell design.

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun fortsetter som fagansvarlig for visuell design på masterprogrammet, men vil også være involvert i bachelorprogrammet.