Manuskurs

Kurs: Manus for serieformater

Er du en manusforfatter som ønsker å fordype deg i manusutvikling av serier, seriens arbeidsformer og egenart? Den norske filmskolen og Dramatikerforbundet arrangerer kurs i manusutvikling for serieformater 23-25. november.

Kurs: Manus for serieformater

Når: 23-25. november 2022

Hvor: Den norske filmskolens masterutdanning i Oslo, Sandakerveien 24C (inngang ved Akerselven)

Foredragsholdere: Christopher Pahle (Kompani Lauritzen) , Terje Solli (Side om side), Anne Wisløff (Lik meg), Lasse Gallefoss (Flukt) og Johan Fasting (Heimebane)

Kursavgift: kr. 3800,-

Påmelding: https://nettskjema.no/a/manusforserieformater (NB! Få plasser!)

Kurset retter seg mot manusforfattere som ønsker erfaring med å skrive serieformater. Du får innføring i ulike TV-genre og serieformater, arbeidsformer og øvelser, samt skriveøvelser med veiledning av erfarne manusforfattere og personlig tilbakemelding på individuelle oppgaver.

Kurset er delt i tre moduler og består av en kombinasjon av undervisning på nett, samlinger ved Filmskolens lokaler i Oslo og selvstendig skrivearbeid.

Kurset er utviklet i samarbeid med Dramatikerforbundet og er finansiert av NFI

Moduloversikt

Modul I - Innføring i dramaturgi og serieformater.

Innføringsforelesninger i dramaturgi og serieformater v/ Prof Audun Engelstad.

Forelesninger gjøres tilgjengelig på nett, og du kan se de når det passer deg.

Modul II – Fordypning og skriveøvelser

Onsdag 23.11 - Fordypning: Reality TV og dokumentar

Kl 9.00-12.00 Christopher Pahle - «Reality-TV manus og Kompani Lauritsen»

Kl 13.00-16.00 Lasse Gallefoss «TV-dokumentar - Research om Rus»

Torsdag 24.11 - Fordypning: TV-drama

Kl 09.00-12.00 Anne Wisløff «Fra research til manus - Lik meg sesong 1-3»

Kl 13.00-16.00 Johan Fasting «Å jobbe i et skriverom, Heimebane og Makta»

Fredag 25.11 - Fordypning: TV-komedie

Kl 09.00-12.00 Terje Solli « Å lykkes med å pitche en sitcom»

NB: Du velger fritt hvilke temaer du ønsker å fordype deg i. Du kan delta i så mange økter du ønsker.

Modul III - Selvstendig skrivearbeid

Egenarbeid og tilbakemeldinger på manuskripter

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.