Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Kor: Kinosalen på Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, Oslo

Når: Mandag 12. desember kl 19-21

Mandag 12. desember kl 19:00 arrangerer vi informasjonsmøte for søkarar som er interesserte i stillingane vi har lyst ut ut innanfor ph.d.-programmet ved Den norske filmskulen. Møtet finn stad i kinosalen på Kunstnernes Hus i Oslo.

I møtet vil Professor og ph.d.-leiar ved Den norske filmskolen Trond Lossius gje informasjon om ph.d.-programmet, søknadsprosessen og informasjon om dei einskilde stillingane.

Opptak fra møtet vil vere tilgjengeleg på denne nettsida i etterkant. Møtet vert halde på norsk.

Om stillingane

Den norske filmskulen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskulen i Innlandet, lyser høsten 2022 ut sju nye stipendiatstillingar knytt til ph.d. programmet “ph.d i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer”. Utlysinga er knytt til ulike fagområde ved filmskulen og AMEK.

Dei fem stillingane som er knytt til Den norske filmskolen er i kunstnarleg utviklingsarbeid innan lyddesign, filmfotografi, produksjonsdesign, konseptuell dokumentarregi, og fiksjonsregi. Les stillingsutlysingane her.

Dei to stillingane knytt til AMEK er i kunstnarleg utviklingsarbeid innan dokumentarfilm og audiovisuelle medier og innan speldesign og animasjon. Les stillingsutlysingane her.

Stillingane blei annonsert 29. november med søknadsfrist 25. januar.
Oppstart for dei nye ph.d. kandidatane blir i august 2023.

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.

Opptak BFA DNF 2023 åpen dag8 copy

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign