DNF såkornmidler poster

Filmskolen utvikler tiltak for å øke mangfoldet på skolen

Like før jul fikk fem prosjekter på filmskolen tildelt til sammen 650,000 kroner i såkornmidler fra Høgskolen i Innlandet. Ett av prosjektene har fokus på mangfold i filmutdanningen. Skolen har inngått et samarbeid med Snowfall Cinema, produksjonsselskapet til alumni og tidligere lærer ved filmskolen Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes, også tidligere lærer ved filmskolen. Gjennom en workshop ledet av filmskaper Hisham Zaman skal unge mennesker med flerkulturell bakgrunn få grunnleggende kunnskap i visuell historiefortelling.

Såkornmidlene skal fremme god utdanningskvalitet gjennom kontinuerlig utvikling av pedagogisk praksis og innovasjon i høgskolens utdanninger.

Filmskolen har ambisjoner om å øke mangfoldet på skolen og mener det vil øke kvaliteten på utdanningen for alle studentene. Samarbeidsprosjektet med Snowfall cinema fikk tildelt 150,000 til utvikling av prosjektet, som ennå er i startfasen og søker videre finansiering.

- Som filmskapere og som tidligere lærere ved Den Norske Filmskolen har vi sett at unge mennesker med flerkulturell bakgrunn av ulike årsaker ikke søker filmutdanning. Vi går glipp av unike talenter og gode autentiske historier som best fortelles med deres kunnskap og blikk. Med dette kurset ønsker vi å fange opp disse talentene, uttaler Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes.

De andre prosjektene som fikk såkornmidler var følgende:

• "Bærekraftig filmproduksjon" ved prosjektleder Are Syvertsen (150,000). Prosjektet bygger videre på oppstartsprosjektet «Bærekraftig filmproduksjon» som ble gjennomført på Den norske filmskolen i 2021 for å teste ut bidrag til en mer bærekraftig filmproduksjon på skolen. Prosjektet vil gjøre bærekraftig filmproduksjon til en selvfølgelig del av filmskolens virksomhet

• "Manus, regi og visuell design" ved prosjektleder Sara Johnsen (50,000) Pilotprosjekt for studenter ved Filmskolens master med spesialisering i manus, regi og visuell design. Kursopplegget har en eksperimentell form idet studentene skal samarbeide utenfor sine vanlige roller i en uvant men beslektet uttrykksform; nemlig scenekunst.

• "Pedagogisk og kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor visuell og auditiv design" ved prosjektleder Siri Langdalen (150,000) . Prosjektet ønsker å utforske hvilken plass den kreative dokumentaren kan ha i et utdanningsløp på Filmskolen som kan gi en bredere og mer samfunns-aktuell tilnærming til hele filmfaget på skolen. Undervisningsopplegget er planlagt som et tverrfaglig pilotprosjekt i form av en workshop med studenter fra Filmskolens master i visuell design og dokumentar-regi og Filmskolens bachelorprogram i produksjonsdesign, foto og lyd.

• "Nordisk samarbeid" ved prosjektleder Lilja Ingolfsdottir (150,000). Prosjektets formål er å styrke den nordiske fortellingen ved å skape samarbeid på tvers av de nordiske filmskolene og er et initiativ fra Den danske filmskolen.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.