ARC28feb22

Artistic Research Café 28. februar 2022: Frederick Howard

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en samtale med produsent og stipendiat Frederick Howard rundt produsentrollen og ledelse av kreative prosesser.

Når & hvor: ZOOM Mandag 28. februar, 2-3:30 pm.

ZOOM-LINK VIL BLI LAGT UT HER I FORKANT AV ARRANGEMENTET

Den norske filmskolen fikk den 10. februar godkjent sitt nye ph.d. program og håper å kunne lyse ut de første stipendiatstillinger i programmet til sommeren. I denne månedens Artistic Research Café møtes vi på zoom for en samtale med stipendiat ved filmskolen, produsent Frederick Howard.

Frederick Howard er daglig leder i Storm Films, et av landets ledende norskeide produksjonsselskap som de siste årene har stått bak flere store norske familefilmer som Julekongen og Tre nøtter til Askepott.

På Artistic Research Cafe vil han diskutere sitt kunstneriske utviklingsarbeid "Creating the creatives" hvor han utforsker produsentrollen og ledelse av kreative prosesser med fokus på de kollaborative metodene som benyttes i film- og TV-bransjen.

Ph.d. leder ved filmskolen, Trond Lossius, vil innlede med en kort introduksjon til hva om ligger i det offisielle navnet til filmskolens nye ph.d. program, "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer" og planene for programmet.

Fredrik Howard crop

Fredrik Howard crop

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.