OP 2021 hoved

Off-Piste 2021

For andre gang introduserer Den norske filmskolen, i samarbeid med NFI og Crossover Labs (UK), Off-Piste - et Virtual Reality-seminar og lab.

Off-Piste 2021 arrangeres fra august til november, online og i Lillehammer.

Off-Piste er et kurs som inviterer kunstnere, produsenter og andre kreative til å utvikle en VR-opplevelse i samarbeid med dyktige utviklere, og veiledet av Europas mest talentfulle og erfarne eksperter.

Kurset er tilrettelagt av Crossover Labs, som i flere år har utviklet metoder for å skape samarbeid på tvers av fagområder og intensive utviklingskurs i immersive art.

Vi har tidligere avholdt dette kurset i 2019, noe som resulterte i flere prosjekter som gikk i utvikling og produksjon etter kurset.

Kunstnere og yrkesutøvere i alle kreative fagområder er velkomne til å søke om deltakelse.

Les mer her: https://offpistelab.com/ og søk før 13. juni.

VR briller goggles pexels cottonbro 4009626 crop

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.