True Colours Karusell 3 foto Kjell Vassdal cropped

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Kjell Vassdal (portrett)

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Internasjonal fotografipris til masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir mottok nylig flere priser ved den internasjonale prisutdelingen The International Photography Awards™ (IPA).

- Jeg er veldig beæret over å få anerkjennelse for arbeidet mitt, og jeg bruker det som en positiv motivasjon for å fortsette med å eksperimentere med forskjellige teknikker og fordype meg som fotograf.

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir sendte inn to bilder fra sitt fordypningsprosjekt på masterstudiet, fotoserien TRUE COLOURS, til den internasjonale prisutdelingen The International Photography Awards™ . Hun ble belønnet med tredjepris for et av bildene i kategorien "Special, other” og en Honorable Mention for det andre i kategorien “Nature, Landscape”.

IMG 7460d copy

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir. Bildet fra TRUE COLOURS serien som fikk tredjepremien i kategorien "Special, other”

IMG 881 mynd copy

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir. Bildet fra TRUE COLOURS serien som fikk Honorable Mention i kategorien “Nature, Landscape”.

I tillegg til prisene for bildene fra fordypningsprosjektet på master, fikk hun også en Honorable mention for “MITT MÅL” i kategorien “Dokumentarbok”. Denne boken laget hun som sitt Personlige prosjekt på Bachelorstudiet ved Den norske filmskolen.

Screenshot 2021 10 22 at 15 22 03

Boken MITT MÅL som fikk Honorable Mention i kategorien Dokumentarbok.

I tillegg til prisene for bildene fra fordypningsprosjektet på master, fikk hun også en “Honorable mention” for “MITT MÅL” i kategorien “Dokumentarbok”. Denne boken laget hun som sitt Personlige prosjekt på Bachelorstudiet ved Den norske filmskolen.

Utstillingen TRUE COLOURS reflekterer rundt hvordan vi oppfatter verden rundt oss. Den ble utstilt i Filmskolens lokaler i juni i år og inneholdt også spesialkomponert musikk av Arndís Rán Snæþórsdóttir basert på lydopptak fra locations på Island hvor bildene ble tatt. TRUE COLOURS vil snart få et nytt publikum med utstillingsplass i Fotografiens Hus i Oslo 6. januar - 30.januar 2022.

Jónína er ferdig på master sommeren 2022 og arbeider nå med sitt masterprosjekt hvor hun utforsker tema fra fordypningsprosjektet videre.

- Masterprosjektet mitt er også et utstillingsprosjekt og handler om traumer. Jeg fortsetter litt i samme retning i forhold til å jobbe med bølgelengder som øyet ikke kan se men som kamera kan se. Utstillingen vil bli satt opp i Filmskolens sine lokaler i Oslo i Juni 2022.

Før Jónína begynte på masterstudiet gikk hun tre år på fotolinjen på Filmskolens bachelorutdanning. På masterstudiet tar hun spesialiseringen visuell design.

- På masterstudiet har jeg fått rom til å forske i mitt personlige språk og fordype meg ennå mer som fotograf. Jeg har samarbeidet med mine medstudenter i kreative prosjekter samt jobbet med mine egne ideer og prosjekter hvor jeg har fått mye støtte fra lærerne. Kunstneriske prosessen gjennom masterstudiet har vært veldig givende.
Med god veiledning og rom til å utforske nye fortellemåter i film og fotografi har jeg virkelig fått tid til å utvikle meg som kunstner.

Du kan lese mer og se bilder av utstillingen TRUE COLORS her.

IMG 7460d copy

IMG 881 mynd copy

Screenshot 2021 10 22 at 15 22 03

Boken MITT MÅL som fikk Honorable Mention i kategorien Dokumentarbok.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.