True Colours foto Jonina Gudbjartsdottir IMG 9194

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Kjell Vassdal

Tekst: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Marius Vibe

Fotoutstilling: True Colours

Jeg husker alltid dagen jeg først kom på besøk hjem etter å ha flyttet fra Ísafjörður til Reykjavík da jeg var 20 år gammel. Da hadde jeg ikke vært hjemme på et halvt år.
Og alt så annerledes ut en liten stund.

Fjellene var større og mektigere
Vinden litt mer voldsom
Duften litt annerledes

Men så gikk det tilbake til som før.
Det fikk meg til å tenke på det som er, men vi ikke ser.

Lys er en form for elektromagnetisk stråling.
Infrarødt lys ligger på cirka 700 nm til 1200nm, mens det lyset fleste mennesker ser ligger på 380-750 nm.
- Så selv om vi oppfatter verden på én måte, betyr det ikke at slik er den.

Dette er tematikken i masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttirs 'True Colours'.
Fotoutstillingen hennes var en del av fordypningsprosjektet til masteroppgaven, og ble arrangert i Filmskolens lokaler i Oslo mellom 4. og 8. juni.
I tillegg til fotografiene var det blitt gjort lydopptak fra alle locations. Disse ble senere brukt som grunnlag i musikk, som ble spilt under utstillingen.

Bildene er tatt på Island i 2021

Komponist: Arndís Rán Snæþórsdóttir
Veileder: Kjell Vassdal
Hovedlærer: Siri Langdalen
Lysmester: Christian Berrum

True Colours foto Jonina Gudbjartsdottir IMG 8978

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.