Flukten over grensen Hoved

Filmpris til 'Flukten over grensen' Foto: Maipo Film

Som første norske film, har 'Flukten over grensen' blitt tildelt European Film Academys Young Audience Award.

Vår tidligere registudent Johanne Helgeland har akkurat vunnet EFA Young Audience Award med sin film 'Flukten over grensen'.

Filmen, som gikk på kino i fjor før nedstengningen, er en spenningsfilm inspirert av historiske hendelser. Der følger vi Otto og Gerda, som hjelper to jødiske barn med å flykte fra nazistene og krysse grensen til Sverige under annen verdenskrig. Det er en både spennende og tankevekkende film for hele familien, som har vekket internasjonal oppmerksomhet.

De tre nominerte filmene hadde på forhånd vært gjennom flere utvelgelsesprosesser, hvor to juryer var involvert. Til slutt ble den endelige vinneren kåret under en direktestrømmet prisutdeling fra Tyskland.
3500 tenåringer fra 38 land valgte den norske filmen over de knallsterke konkurrentene 'Pinocchio' og Oscar-, Golden Globe- og BAFTA-nominerte 'Wolfwalkers'.

'Flukten over grensen' har tidligere vunnet Amanda for Årets barnefilm og Årets filmmanuskript, samt Best Feature Film for Children under Zlin Film Festival i 2020.

Filmskolen gratulerer så mye med den gjeve prisen!

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.