2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Filmforbundet og filmskolen samarbeider om bransjekurs for 1st ADs Foto: Kjell Vassdal (illustrasjonsfoto)

Filmforbundet arrangerer fagseminar om 1st ADs rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon torsdag 16. desember. Fagseminaret er kommet i stand etter initiativ fra Filmforbundets faggruppe i samarbeid med Den norske filmskolens nye satsing på etter- og videreutdanning for bransjen.

Torsdag 16. desember arrangerer Norsk Filmforbund et fagseminar i Oslo om 1st Assistant Directors rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon. Overgangen fra innspillingsleder til 1st AD innebærer strukturelle endringer for måten film og serier blir til på i Norden. Gjennom et bredt fagseminar ønsker arrangørene å sikre god dialog og å skape økt kunnskap om en slik omlegging.

Fagseminaret er kommet i stand etter initiativ fra Filmforbundets faggruppe for 1st ADs Norge i samarbeid med Den norske filmskolens nye satsing på etter- og videreutdanning (EVU) for bransjen. Over nyttår vil denne fagdagen bli fulgt opp med et web-basert kurs i bruk av Movie Magic (eller tilsvarende) og et helgeseminar for 1st ADs som bygger på de rammene som blir definert for rollen i løpet av fagseminaret.

Fagansvarlig for filmskolens EVU-satsning, Gry Rustad, vil da være ansvarlig for en større del av den faglige og praktiske utviklingen av kurstilbudet.

Ansvarlig for kurs og kompetanseutvikling i Filmforbundet, Jostein Brå Oksavik, ser frem til det videre samarbeidet med filmskolen og ser et sterkt behov for slike kurs i bransjen.

- I fortsettelsen ønsker vi å utvikle tilsvarende tilbud for stadig flere faggrupper. Og særlig for fagene under linjen hvor det ikke finnes høyskoleutdannelse. Å utvikle fagkompetansen og eksplisitt kunnskap på så praksisnære områder bør skje i samråd med bransjen, og vi har definert vår rolle her i forhold til høgskolen som et bindeledd for denne prosessen.

For Jostein Brå Oksavik er det viktig at vi ser videreutdanningen av spesialiserte faggrupper i et nordisk perspektiv.

- Vi er glade for å ha med oss Emil Sparre-Ulrich fra Danmark og Mike Lundin fra Sverige som eminente bidragsytere - men også fordi vi ønsker å se dette i et nordisk perspektiv. Våre produksjonsmiljøer er begrensede og kompetanseutvikling for spesialiserte faggrupper blir dermed kostbart. Men ser vi Norden som en region, er vi plutselig den 9. største økonomien i verden. Vi har derfor alt å vinne på å samarbeide på dette området!

Du kan lese mer om og melde deg på fagseminaret 16. desember her.

Når: Torsdag den 16. desember, kl. 09.00-16.00

Hvor: Filmens hus i Oslo

Norsk Filmforbund og faggruppen 1st ADs Norge/NFF er ansvarlig arrangør i nært samarbeid med Den norske filmskolen (HINN). Seminaret er initiert med støtte fra Viken filmsenter & Norsk filmforbund (NFF).

Informasjon om vil bli lagt ut på Filmskolens nettsider.

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.