Yvonne Stenberg crop 2

Foto: [Avbildet]: Yvonne Stenberg - Lydlinjen - kull 9

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Yvonne Stenberg

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med lyddesigner og foley-artist Yvonne Stenberg

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg har jobbet både som lyddesigner, lydlegger og foley-artist etter filmskolen. Jeg har gjort lyddesign på spillefilmene 'Alle utlendinger har lukka gardiner' og 'Gjengangere', tv-serien 'Lovleg' og diverse kortfilmer. Akkurat nå gjør jeg foley sammen med Therese Næss Diesen på 'Rådebank', sesong 2.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Min interesse for film og muligheten til å være med på å videreformidle andre mennesker sine historier fikk meg til å søke meg inn på Filmskolen. I tillegg ble det til at jeg bestemte meg for å spesialisere meg innenfor lyd ganske tidlig. Dette interesserte meg fordi det nesten ikke finnes begrensninger for hva man kan fortelle med lyd!

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det er vanskelig å velge da jeg aldri hadde trodd at man kunne lære så mye på tre år. Vi hadde noen fantastiske evalueringer på filmskolen, og gjennom disse utviklet vi som kull et felles språk og lærte å gi/få feedback. Det tror jeg for meg ble den viktigste delen av Filmskolen.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Hvis man har ambisjoner om å spesialisere seg innen ett felt og vil jobbe med spillefilm og tv-serier, så anbefaler jeg filmskolen på det varmeste. Ikke bare lærer man veldig mye, men man får også mange kontakter man kan ta med seg videre etter utdannelsen er ferdig. I tillegg fikk jeg mange gode venner og følte at skolemiljøet på filmskolen var veldig trygt og fint.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.