Torstein Nodland crop

Foto: [Avbildet]: Torstein Nodland - Fotolinjen - kull 1

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Torstein Nodland

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med fotograf Torstein Nodland

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg gikk på det første kullet og ble uteksaminert vinteren 2000. Siden den gang har det blitt drøyt 20 dokumentarfilmer, derav noen kino-dokumentarer. I tillegg en del kortfilmer, reklame, musikkvideoer, og oppdragsfilmer for ulike bedrifter og institusjoner. TV-programmer som reality-serier har det også blitt en del av. Har vært sjefsfotograf på én spillefilm, skrekkfilmen "Alle må dø", som ikke kom på kino pga. Covid-19.
Akkurat nå for tiden fotograferer jeg filmer for NDLA, som skal brukes i undervisning for videregående skole.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Etter en del praksis i film- og TV-bransjen hadde jeg lyst til å bli filmfotograf. Tidspunktet passet godt med oppstarten av Den norske filmskolen.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Å få testet ut idéer i praksis, utvikle tankesett rundt historiefortelling. Samarbeid.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Det er sannsynligvis fremdeles den beste og mest effektive måten å lære seg, og gå i dybden av, et filmfag på i Norge.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.