Dsc3791

Nytt tilbud til hele film- og TV-bransjen

Filmskolen og TV-skolen slår kreftene sammen i utviklingen av etter- og videreutdanning for bransjen.

- Som med topputøvere flest, må også mediebransjen trene og øve for å være i internasjonal toppform, sier dekan ved TV-skolen, Hege Michelsen.

Behovet for å holde seg oppdatert og dermed være konkurranse-dyktige kommer stadig tydeligere frem i et mer presset mediemarked. Michelsen er svært glad for å kunne samarbeide tett med hele film- og tv-bransjen for å imøtekomme dette.

- Vi er stolte av å kunne tilby etter- og videreutdanning for norsk film- og TV-bransje. Vi vil samarbeide med bransjen om de beste treningsformene for våre dyktige film- og TV-folk, og kombinere dette med de kvalitetene som vi er kjent for på Lillehammer, fortsetter Michelsen.

Kartlegger behov

Den norske Filmskolen (DnF) og Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (AMEK) ved Høgskolen i Innlandet er i gang med å utrede behovet for etter- og videreutdanning i film- og tv-bransjen. Dette arbeidet ledes av Senter for Livslang læring (SELL). Målet med utredningen er å kunne tilby et undervisningsopplegg fra høsten, i form av en pilot, og i fastere rammer fra 2021. Hoveddelen av tilbudet vil ha Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo som base.

For å få et tydeligere bilde av hvilke undervisningstilbud bransjen vil ha nytte av, foregår det for tiden et kartleggingsarbeid. Kartleggingen består blant annet av spørreundersøkelser til fagpersoner og samtaler med blant andre representanter for forbund, kanaler, produksjonsselskaper og etterarbeidshus.

- Det er viktig for oss å basere tilbudene på et faktisk behov, og vi ønsker derfor at flest mulige i bransjen bidrar med innspill til hvordan et slik tilbud skal utformes, sier prosjektleder ved SELL, Niels Theissen.

Tettere samarbeid

Bestillingen av undersøkelsene kommer fra Dnf og AMEK og markerer også starten på et tettere samarbeid mellom fakultetene. Dekan ved Filmskolen, Karin Julsrud, sier hun ser frem til å samarbeide med TV-skolen.

- Dette er noe vi har jobbet for å få til i lang tid. Vi er også i god dialog med NFI [Norsk Filminstitutt] om et mulig samarbeid, etter at deres tilbud for kompetanseheving, NFI:lab, ble nedlagt i forbindelse med omorganisering av instituttet ganske nylig. Planen er å få et permanent tilbud opp å stå fra 1. januar 2021, og da i godt samspill med bransjen og bransjeorganisasjonene, sier Julsrud.

Partner i prosjektet, Senter for livslang læring ved Høgskolen i Innlandet, har i 30 år jobbet med å utvikle kompetansetilbud til de som er i arbeid. Leder ved SELL, Mette Villand, forteller entusiastisk om det forestående arbeidet.

- Det er spennende å kunne bidra til at denne bransjen får oppdatert sin kompetanse gjennom skreddersydde kurs som EVU [etter- og videreutdanning]. Vi bistår her Dnf og AMEK med alle deler av kartlegging og utviklingsperioden, fra å skaffe midler, pedagogisk og digital tilrettelegging av tilbudet, kurs og studieadministrasjon, markedsføring og evaluering, sier Villand.

Hun forteller videre at SELL har utviklet et tett og fruktbart samarbeid med Dnf og AMEK.

-Jeg gleder meg til å se hva vi kan få til når vi jobber sammen; på tvers av fakulteter og enheter, og i tett samarbeid med bransjen, sier Villand.

Resultatene fra undersøkelsene forventes å være klare innen sommeren, og de første kursene som skal evalueres vil ha oppstart i september 2020.

Dersom du er i film og/eller TV bransjen og ønsker å bidra til utformingen av tilbudet kan du gi oss innspill via spørreskjemaet her:

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.