Kinosal

Foto og tekst: Marius Vibe

Fasilitetene: Kinosalen

I forbindelse med opptak til nytt kull i 2021 tenkte vi at det var fint å vise fram noe av det vi har på Filmskolen.
Først ute er kinosalen.

Filmskolen har en flott og romslig kinosal til rådighet, med et lerret på 4,3 x 1,8 meter og femti seter med god beinplass.

Salen har en digital kinofremviser, hvor vi kan spille av alt fra enkle påsynsfiler fra nettet til digitale kinokopier i 2K oppløsning.

Om man har lyst til å gå old school og spille av gamle filmkopier også, har vi faktisk mulighet til å vise både 35 mm og 16 mm film, siden vi fortsatt har vaskeekte filmfremvisere i maskinrommet.

Lydanlegget kan spille av alle lydformatene opp til 7.1 kinomiks.

Salen brukes ofte til undervisning, om filmer og filmklipp er en del av opplegget.
Den brukes også til visning av ferdige filmer etter øvelser, eller til visning for testpublikum mens studentene jobber med klipp.

Kinosalen lånes også ut til øvrige studier på høgskolen.

IMG 3554 crop

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.