Doku collage

Eksamensfilmer fra Filmskolen til Nordic/Docs 2020 Tekst: Marius Vibe

Alle seks eksamensfilmer fra Filmskolens Kreativ dokumentarregi-linje er med i årets Nordic/Docs.

Dokumentarfilmfestivalen Nordic/Docs har akkurat publisert sitt program for 2020.
70 filmer, pluss 14 som skal vises online, har blitt valgt ut blant over 110 påmeldte, og alle de seks dokumentarfilmene fra Filmskolens kull 11 har kommet med i år. Gratulerer!

Av de seks utvalgte har Nora Nivedita Tvedts Fuckings adoptert, Martin Torvbråtens Stolt og Andrea Stang Tank-Nielsens When Ordinary Life Shackles Me kommet med i hovedprogrammet.
Jonathan Lomars Made in Skene, Hazhir Ibrahimis Vennligst vent og Anna Elise Martensens Vi er her skal vises online.

Den 8. Nordic/Docs arrangeres i Fredrikstad 18.-22. november 2020.

Nordic Docs logo 02
Nordic Docs
Nordic Docs logo 02
Nordic Docs

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.