Vinder Billede Fra Filmen

Fotostudent med International Photography Awards

Uffe Mulvad fra foto kull 11 vant prisen for beste foto i kategorien Still in Motion Photographer of the Year -prisen for studerende og ikke profesjonelle fra International Photography Awards. I tillegg ble han nominerte til Lucie prisen, som er stillbildenes svar på Academy Awards.

Mandag den 21. oktober var Uffe Mulvad i New York for at motta prisen for sin kortfilms-dokumentar Inga, som er et intimt visuelt portrett av en eldre kvinne som reflekterer over kjærlighet og alderdom. Filmen ble opprinnelig laget som opptaksfilm til filmskolen, og skulle egentlig ikke vises til andre enn opptaks-komitéen på Filmskolen. Da en produsent-venn av Uffe, Jonathan Langelund fra New Tales sende filmen ut til festivaler, tok det plutselig fart. Filmen har nå vært vist på 14 internasjonale festivaler og vunnet seks priser til nå.

Ipa Winner

Fotostudent Uffe Mulvad med International Photography prisen

Filmskolen gratulerer Uffe med denne gjeve prisen.

Ipa Winner

Fotostudent Uffe Mulvad med International Photography prisen

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.