Brwa Vahabpour Fanny Ovesen Teresia Fant┬® Nftvf Torleif Hauge

Foto: Torleif Hauge, Nordisk film & TV fond

Tekst: Tor M. Roaldseth

Studenter fra Filmskolen gjorde rent bord under Nordic Talents

Avgangsstudenter fra Den norske filmskolen gjorde storeslem under Nordic Talents pitchekonkurranse i København. Blant 15 utvalgte sterke pitcher utmerket Filmskolen seg allerede ved å levere fem av disse. Gratulerer alle sammen!

Til årets Nordic Talents var det påmeldt 45 pitcher der 15 av disse nådde opp til konkurransen. Blant disse 15 sterke pitchene utmerket Filmskolen seg allerede ved å levere fem av disse. Når juryen for få minutter siden presenterte resultatet fikk både Brwa Vahabpour og Teresia Fant juryens special mention og 50 000 Kroner for prosjektene 'Silence' og 'Stories from the shower'. Så ventet vi alle i spenning før juryen hentet opp Fanny Ovesen som fikk hovedprisen på 250 000 kroner for prosjektet 'Laura'. Tre norske nyutdannede filmskapere på seierspallen i København – så utrolig fortjent og så utrolig gøy. Gratulerer alle sammen! Og også til Filip, Mads og Ernst som leverte svært sterke pitcher i en pitchekonkurranse som dette året holdt høyt nivå.

Nordic Talents er en pitchekonkurranse arrangert av Nordisk film & TV fond for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene. I tillegg er det en mulighet for de uteksaminerte studentene å treffe produsenter, finansiører og øvrige fra den nordiske filmbransjen. Konkurransen består i å presentere pitcher for en internasjonal jury med en langfilm, TV-serie, dokumentar eller en animasjonsfilm. I 2016 mottok de tidligere manusstudentene Kjersti Wøien Håland og Harald Mæle jr. Special Mention for sin pitch av en TV-serie. I dag kan du se resultatet av samarbeidet til disse to tidligere studentene på NRK TV med serien 'Lovleg'.

I tillegg til de tre som vant priser var også Dan Johan Filip Svensson, Ernst de Geer og Mads Stegger nominert med sine pitcher.

Filmskolen gratulerer alle deltakere og venter spent på når de realiserte prosjektene vil bli vist på TV og kino!

Fanny Ovesen┬® Nftvf Torleif Hauge

Fanny Ovesen ble tildelt hovedprisen med pitch av filmprosjektet 'Laura'.

Den internasjonale juryen begrunnet avgjørelsen slik, "We award the top prize to a filmmaker who we think has demonstrated huge talent with a very strong graduation film. We’re confident she has a clear vision of the story she wants to tell, and we can’t wait to see how she explores the complex themes of victimization and blame, and truth and memory."

Brwa Vahabpour ┬® Nftvf Torleif Hauge

Brwa Vahabpour ble tildelt 1st Special Mention med pitch av spillefilmen 'Silence'.

"In a village In Kurdistan lives, Maria (8) on a farm with her parents, five siblings and many animals. Maria has a striking singing voice and often performs in front of big crowds. One day she catches a seemingly harmless fever. For three weeks Maria suffers from pain and the fewer eventually infects her ear and takes away her ability to hear."

Teresia Fant┬® Nftvf Torleif Hauge

Teresia Fant ble tildelt 2nd Special Mention for sin pitch av dokumentaren 'Stories from the Shower'

"After and before PE, students gather in rooms, to change clothes, shower and put clothes back on. But something happens when young people gather, expected to be in their most their most vulnerable element; their own naked body."

Fanny Ovesen┬® Nftvf Torleif Hauge

Fanny Ovesen ble tildelt hovedprisen med pitch av filmprosjektet 'Laura'.

Brwa Vahabpour ┬® Nftvf Torleif Hauge

Teresia Fant┬® Nftvf Torleif Hauge

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.