Scenografistudenten: intervju med Susanne Vågsæter

Intervju med Susanne Vågsæter, scenografilinjen kull 9 (2013-2016)

Få et innblikk i noe av det scenografistudentene jobber med.

På scenografilinjen lærer vi å utvikle konsept, tegne konsept tegning og teknisk tegning, vi lærer å bygge, male og patinere, vi skal lære å bli designere, vi skal holde styr på økonomien og være sjef for store team, vi skal samarbeide og vi skal finne våres rolle i det hele. Vi skal bli håndverkere og vi skal bli kunstnere. Det er med andre ord med store ambisjoner vi blir tatt imot på denne linja. Med mange gode veiledere blir vi pusha, og det er noe av det som gjør denne linja så bra. Det kan til tider komme mye frustrasjon og banning fra kontorene våres, og det er en berg og dalbane vi skal igjennom.

Les mer på studentbloggen

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.