Lykkeland 2 Fredrik Nyman Per Kjerstad Foto Maipo Film NRK

Artistic Research Café 25. april 2022: Astrid Astrup Photo: Still fra serien Lykkeland sesong to, med produksjonsdesign av Astrid Astrup og Tuva Hølmebakk. Foto: Maio Film/NRK

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en faglig samtale med produksjonsdesigner og faglærer i produksjonsdesign Astrid Astrup som vil gi oss et innblikk i den kreative prosessen bak arbeidet med den andre sesongen av NRKs populære dramaserie “Lykkeland”.

Moderator: Filmskolens nye dekan Eli Bø.

Når: Mandag 25. april, 2:30-4 pm.

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24C, Oslo (inngang ved Akerselva).

Arrangementet er gratis og åpent for bransje og andre interesserte.

Bannerkampanje Opptak MFA DNF 202234

I denne månedens Artistic Research Café møter vi Astrid Astrup, produksjonsdesigner og faglærer på produksjonsdesignlinjen på Bachelor. I en faglig samtale med vår nye dekan Eli Bø vil hun gi oss et innblikk i den kreative prosessen bak arbeidet med den andre sesongen av “Lykkeland”, NRKs dramaserie om det norske oljeeventyret på 70-tallet.

Astrid Astrup er sammen med Tuva Hølmebakk nominert til Gullrutens fagpris i kategorien Beste production design/scenografi for "Lykkeland 2". Karakterene i serien "beveger seg i et gjenskapt 70-tall i interiør, arkitektur, biler, klær, hårprakt og røykevaner som gjør serien fortjent karakteristikken den har fått i utlandet, en skandinavisk «Mad Men». Her er potetgullposene like autentiske som skjorteflakene er brede, så tidskoloritten er det lite å si på. Miljøskildringene understreker at dette er godt laget drama", skriver Dagsavisen i sin anmeldelse av sesong to.

Om du ennå ikke har sett serien kan du se traileren og få en smak av tidskoloritten her.

Velkommen!

Lykkeland 2 ep 5 Oljemessen Foto Maipo Film NRK

Fra Lykkeland, sesong to. Foto: Maipo Film /NRK

Om du ennå ikke har sett serien kan du se traileren og få en smak av tidskoloritten her.

Velkommen!

Astrid Astrup er produksjonsdesigner og faglærer på produksjonsdesignlinjen på filmskolens bachelorprogram. Astrid er selv utdannet produksjonsdesigner fra Den norske filmskolen (kull 5) og ble uteksaminert som det første kullet på den nyopprettede produksjonslinjen (2005-2008). Hun har siden jobbet som produksjonsdesigner, scenograf og art director på en rekke TV-serier, kortfilmer og spillefilmer, blant annet spillefilmene 1001 gram av Bent Hamer (produksjonsdesign), Snømannen (Art Director), Bølgen (Art Director) og seriene Lykkeland 2 (produksjonsdesign) og Nobel (Art Director). Nylig ble hun nominert til Gullrutens fagpris (sammen med Tuva Hølmebakk) som deles ut 27. april, i kategorien Beste production design/scenografi for sesong to av "Lykkeland".

Eli Bø er vår nye dekan og vil lede den faglige samtalen med Astrid. Eli Bø var i 2005 med på å opprette produksjonsdesignlinjen på filmskolen. Hun har selv bakgrunn som produksjonsdesigner og har jobbet med høyere kunstfaglig filmutdanning både nasjonalt og internasjonalt, sist som prorektor ved Stockholms konstnärliga högskola, før hun kom tilbake til filmskolen til stillingen som dekan 1. mars 2022.

Lykkeland 2 Ingrid Pia Tjelta Foto Maipo Film NRK

Fra Lykkeland, sesong to. Foto: Maipo Film /NRK

Bannerkampanje Opptak MFA DNF 202234
Lykkeland 2 ep 5 Oljemessen Foto Maipo Film NRK

Fra Lykkeland, sesong to. Foto: Maipo Film /NRK

Lykkeland 2 Ingrid Pia Tjelta Foto Maipo Film NRK

Fra Lykkeland, sesong to. Foto: Maipo Film /NRK


Latest articles

Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn nesten dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak i 2022. Opptakskomiteen går nå igang med å vurdere søknadene til filmskolens femte masterkull.

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film»

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens

31. mars kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

T.A.K.E. - Industry seminar on IP, AI and ownership

"The clock is ticking. The only solution is a new ecosystem," says the renowned American indie producer Ted Hope on securing ownership of our future audiovisual storytelling. Hope is a keynote speaker at the seminar in Oslo on February 28.-29.

MFA åpen dag 2024 R

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer doktorgradsresultatet på Lillehammer.