IMG 3577 edit

Photo: Janicke L. Vibe

Text: Marius Vibe

Foley-øvelse med kull 12

- Det er en dansk film som heter Den næstsidste.- Vi brukte én scene.- Det må blurres helt, da filmen ikke har kommet på kino enda. Den kommer nok en gang i 2021. Premieredato er ikke annonsert tror jeg.

Det var et kurs som gikk over tre dager. Den første dagen hadde vi felles i miksekinoen hele klassen der Therese Næss Diesen og jeg viste eksempler fra tidligere prosjekter og snakket om hva locationfoley er for noe. Deretter tok vi ut det nødvendige utstyret vi trengte.

Dagen etter dro vi til location og jobbet med en utvalgt scene og gjorde full Foley til denne scenen. Det innebærer da alle skritt, props/rekvisitter og kles, der alle fikk prøvd seg både som Foley artist og Foley recordist. Siste dag satt vi sammen i miksen igjen og redigerte foleyen. Det innebærer og synke det opp, samt mikse det inn.

Når vi recorda locationfoleyen så ruker vi to mikrofoner. En som står på stativ litt unna, og en som Foley artist holder selv (hvis mulig) samtidig som man lager lyden. På den måten har man to perspektiver som man kan bruke til å mikse mellom i etterkant.

Lydutstyr
IMG 3570

Opptakene ble gjort i Filmskolens (lettere klaustrofobiske) kulvertsystem

IMG 3570

Fottøy for noen - arbeidsverktøy for andre

Kurset foregikk over tre dager. Den første dagen besto av undervisning i miksekinoen med hele klassen, hvor det ble vist eksempler fra tidligere prosjekter og snakket om hva locationfoley er for noe, før gruppen hentet ut det nødvendige utstyret.

Dagen etter dro klassen til location og gjorde full foley til en utvalgt scene fra en film*. Det innebærer da alle skritt, props/rekvisitter og kleslyder, der alle fikk prøvd seg både som foleyartist og foleyopptaker (foley recordist).

Det ble brukt to mikrofoner under opptak av locationfoleyen: En som sto på stativ litt unna, og en som foleyartisten holdt selv (når mulig) samtidig som lyden ble lagd. (På den måten får man to perspektiver som man kan bruke til å mikse mellom i etterkant).

Siste dag satt gruppen sammen i miksekinoen igjen for å redigere foleyen - hvilket innebærer å synkronisere lyden til bildene, samt mikse det hele inn.

til høyre: talkumpulver mot knirkete sko

Siste dag satt gruppen sammen i miksekinoen igjen for å redigere foleyen - hvilket innebærer å synkronisere lyden til bildene, samt mikse det hele inn.

IMG 3570

Opptakene ble gjort i Filmskolens (lettere klaustrofobiske) kulvertsystem

IMG 3570

Fottøy for noen - arbeidsverktøy for andre


Latest articles

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop.

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on May 5th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st 

NFI2

LIM Boosting Ideas Workshop June 16-21 2024

Less is More is one of Europe’s leading writer and project development programmes. This workshop organized by NFI and Dnf will help you turn creative limitations into opportunities for innovation in script development. Deadline May 3rd!

Master Stipend

11 Masterstudenter fikk Statens Kunstnerstipend

11 av masterstudentene på filmskolen har fått Statens kunstnerstipend, "Diversestipend for ny­utdannede kunstnere". Tilsammen 28 DNF-alumni og studenter fikk stipend i vårens tildeling. Vi gratulerer!

Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn nesten dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak i 2022. Opptakskomiteen går nå igang med å vurdere søknadene til filmskolens femte masterkull.