Sivertsen Io Headshot copy

Masterstudent i dokumentar Io Sivertsen tildelt Fritt Ord-stipend

Fritt Ord tildelte 100,000 i stipend til masterprosjekter ved filmskolen og Io Sivertsen fikk 30,000 til en dokumentar om miljøkrisen og aktivister i Repparfjorden. Hun forteller om prosjektet, sine erfaringer med masterstudiet i konseptuell dokumentarregi og om hvordan hun balanserer studiene med andre kunstneriske prosjekter.

Karin Julsrud wide Foto Ole Martin Ringlund

Filmskolen åpner nytt ph.d.-program

10. februar besluttet NOKUT å akkreditere kunstfaglig ph.d. i film ved Den norske filmskolen og Høgskolen i Innlandet. Nå får filmskapere mulighet til å ta en fremtidsrettet utdanning på høyeste nivå som er solid forankret i kunstnerisk praksis.

Skærmbillede Kosmos forside Foto Even Grimsgaard

Produsent Oda Roth forteller om eksamensfilmen "Kosmos"

Kull 12 er i gang med eksamensfilmene og flere av studentene har valgt å utfordre tradisjonelle produksjonsmønstre eller narrative strukturer. “Kosmos” har en eksperimentell karakter og er blitt utviklet gjennom en prosess med fokus på mentalt bærekraftig filmproduksjon.

ARC28feb22

Artistic Research Café 28. februar 2022: Frederick Howard

Mandag 28. februar på zoom kan du møte Frederick Howard, produsent, daglig leder i Storm Films og stipendiat på filmskolen, for et innblikk i hans kunstneriske utviklingsarbeid "Creating the Creatives" som utforsker ledelse av kreative prosesser i film og TV-bransjen.

Anna Moland Foto Rasmus Eriksson

Masterstudent Anna Moland om virtuell produksjon: "Jeg har fått et forsprang"

Produsent Anna Moland kom til produsentstudiet på filmskolens masterprogram med bakgrunn som jurist i filmbransjen. I masterprosjektet sitt utforsker hun de kreative mulighetene virtuell produksjon gir.

Stalker

Hiring 3D artist and game programmer for artistic research project

The Norwegian film school is looking for a work-for-hire team, including a game programmer and a 3D artist, to create an Oculus Quest 2-friendly VR Chat world in Unity. The project is a roleplaying game inspired by the film Stalker by Tarkovsky and is led by artist and Research fellow Nadja Lipsyc.

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Filmskolen søker smittevernassistenter til eksamensfilmer

Vil du jobbe på filminnspilling? Filmskolen søker tre smittevernassistenter til å jobbe på innspilling av eksamensfilmer. Det blir totalt åtte dagers jobb fordelt over to uker i februar (første opptaksdag er mandag 7. februar) og to uker i mars. Ltr 50. Nødvendig opplæring blir gitt.

DNF såkornmidler poster

Filmskolen utvikler tiltak for å øke mangfoldet på skolen

Like før jul fikk filmskolen tildelt såkornmidler fra Høgskolen i Innlandet til pedagogisk utvikling. Midlene til et av de fem prosjektene som fikk støtte skal gå til å fremme økt mangfold på filmskolen. Skolen har inngått et samarbeid med Snowfall Cinema og gjennom en workshop ledet av filmskaper Hisham Zaman skal unge mennesker med flerkulturell bakgrunn få grunnleggende kunnskap i visuell historiefortelling.

A Human Position Still 4c Stian Skjelstad

Bachelorstudenter bak årets åpningsfilm i Tromsø

Sommeren mellom første og andre år på filmskolen dro kull 12-student Stian Skjelstad til Ålesund for å produsere Anders Emblems andre spillefilm "A Human Position". Med seg hadde han Michael Mark Lanham (BFA, kull 11) på foto, Brynhild Dagslott (kull 12) som produksjonsdesigner og Marthe Straum Lie og Jakob Bechmann (kull 12) på opptakslyd. Filmen er tatt ut til Bright Future-programmet i Rotterdam og var Tromsø IFFs åpningsfilm!

Rasmus

Utforsker virtuell produksjon på masterstudiet

Filmfotograf Rasmus Eriksson går på spesialiseringen visuell design på masterstudiet. Under studiet har han jobbet som fotograf på en rekke prosjekter som utforsker de kunstneriske og tekniske mulighetene ved virtuell produksjon.

Ar cafe SARA JOHNSEN

Artistic Research Café - 31. januar 2022: Sara Johnsen

På Artistic Research Café på zoom mandag 31. januar kan du møte Sara Johnsen, regissør og manusforfatter og hovedlærer i manus på masterprogrammet på filmskolen, for et innblikk i hennes kreative arbeidsprosess.

16 1

Utforsker nye produksjonsmetoder i eksamensfilmen "Det som vil bli"

Produsentstudent Jonas Bruun kom til filmskolens bachelorutdanning med bakgrunn fra dokumentarfilm. Sammen med sine medstudenter ønsker han å utforske alternative produksjonsmetoder for fiksjonsfilm. Novellefilmen "Det som vil bli" foregår i tre ulike tidsepoker og spilles inn i to omganger. Første del ble filmet før jul og andre og tredje del skal spilles inn i mars.

DNF OPPTAK 2022 apen dag FB

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

6. desember kl 10-12 gir maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong3 Foto Mikkel Lyng

Fortelle med farger og lys: Tverrfaglig workshop i studio

Hvordan spiller farger og lys inn i opplevelsen av stemning, epoke og miljø på film? Dette utforsket bachelorstudentene i foto og produksjonsdesign på Kull 13 i en tverrfaglig workshop i studio på Lillehammer.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Stipendiat Elin Festøy formidler emosjon gjennom interaksjon

Elin Festøy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er nå i innspurten på sitt kunstneriske utviklingsarbeid. Hun utforsker emosjonell interaksjon og empati i dokumentarisk VR.

Ar cafe hovedbilde hjemmeside OFF PISTE PREVIEW

Artistic Research Café - 29. nov. 2021: OFF-PISTE WIP

Sniktitt på work-in-progress - de første VR-prototyper utviklet på Off-Piste VR-Hackathon 2021 Myrens Verksted: Mandag, 29. november 2:00 PM

OFF PISTE 21 LOGO

Off-Piste Lab VR-Hackathon

Fredag 29. oktober gikk startskuddet for en langhelg med med VR-Hackaton og intens kreativ nyskapning i møtet mellom filmskapere og spillutviklere. Den andre utgaven av Off-Piste Lab er et samarbeid mellom CEFIMA ved Den norske filmskolen og NFI.