KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir CROP

Utstillingsåpning på master: KINTSUGI Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Den 10. juni kl 18 er det åpning av utstillingen KINTSUGI til masterstudent og fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo. Velkommen!

Når: 10. juni kl 18:00

Utstillingen er åpen for publikum til 20. juni 2022: Lørdag 11.juni 12:00-16:00 / Søndag 12.juni 12:00-15:00 / Mandag 13.juni 17:00-20:00 / Tirsdag 14.juni 17:00-20:00

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo, Sandakerveien 24 C (inngang ved Akerselva)

KINTSUGI er en utstilling inspirert av japansk teknikk som handler om å reparere det som har blitt bruk- ket, med gull. I 2019 ble Ingamaría påkjørt av en bil mens hun syklet gjennom København. Hun hadde åpne benbrudd på store deler av kroppen, sprukket milt, punktert lunge, hjerneblødning og store skader på vitale organer. Første gang hun ser seg i speilet etter ulykken kjenner hun seg ikke igjen

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir
Jonina GG

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir fullfører sin Master of Fine Arts ved Den norske filmskolen i juni 2022. Hun studerte Visuell Design med fotografi som spesialisering. Tidligere har hun fullført en Bachelor of Fine Arts innen film- foto ved Den norske filmskolen, samt studert fotografi og skuespill ved Den Islandske Filmskolen. Jónína jobber med kunstneriske utstillingsprosjekter med fokus på infrarødt lys i fotografi.

Utstillingen er støttet av Den norske filmskolen, CEFIMA og Fritt Ord.

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir
Jonina GG

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

DSC4108 v1 s h Jack Kjell Vassdal

Minneord - Jack van Domburg

Produksjonsdesigner Jack van Domburg har gått bort. Han var tilknyttet Den norske filmskolen i en årrekke og vil bli savnet av alle kollegaer. Kjell Vassdal har skrevet minneord.

TROLLBUNDEN Fantasyprosjekt

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 28. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer 28. juni.

1 I8 A0932

Kull 12s eksamensfilmer vises på Lillehammer 29. juni og i Oslo 14. september

Kull 12 viser sine eksamensfilmer for venner og familie den 29. juni på Lillehammer Kino. Bransjevisningen blir i Oslo 14. september. Her får du se seks filmer som viser bredden og talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer.

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.