INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

Hvor: Kinosalen på Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17, Oslo

Når: Mandag 12. desember kl 19-21

Mandag 12. desember kl 19:00 arrangerer vi informasjonsmøte for interesserte søkere til stillinger som skal lyses ut innenfor ph.d.-programmet ved Den norske filmskolen. Møtet holdes i kinosalen på Kunstnernes Hus i Oslo.

I møtet vil professor og ph.d.-leder ved Den norske filmskolen Trond Lossius gi informasjon om ph.d.-programmet, søknadsprosessen og hvordan utforme en god søknad, samt informasjon om de enkelte stillingene som lyses ut innenfor programmet i 2023.

Opptak fra møtet gjøres tilgjengelig på denne nettsiden i etterkant. Møtet gjennomføres på norsk.

Om stillingene

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet, lyser høsten 2022 ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Utlysningene er tilknyttet ulike fagområder ved filmskolen og AMEK.

De fem stillingene tilknyttet Den norske filmskolen er i kunstnerisk utviklingsarbeid innen lyddesign, filmfotografi, produksjonsdesign, konseptuell dokumentarregi, og fiksjonsregi. Les stillingsutlysningene her.

De to stillingene tilknyttet AMEK er i kunstnerisk utviklingsarbeid innen dokumentarfilm og audiovisuelle medier og innen spilldesign og animasjon. Les stillingsutlysningene her.

Stillingene ble annonsert 29. november med søknadsfrist 25. januar.
Oppstart for de nye ph.d. kandidatene blir i august 2023.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-alumni får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Vi lyser ut syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.

Opptak BFA DNF 2023 åpen dag8 copy

Åpen dag på zoom: Bli kjent med linjene på filmskolen

Vil du søke opptak til filmskolen? 5. desember kan du bli bedre kjent med faglærerne på filmskolens syv linjer: lyd, produksjonsdesign, produsent, klipp, foto, manus og regi