Håkon Sunniva

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

Hvordan finne sammen i et kreativt partnerskap manus-regi? Hvordan jobbe i komediesjangeren? Hvordan ta steget fra kortfilm til spillefilm? 28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel". Nå utvikler de prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

HVA: Møte med Håkon Anton Olavsen og Sunniva Kviteberg

NÅR: Onsdag 28. september kl 16:15 (filmvisning), kl 16:45 samtale med filmskaperne

HVOR: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24C (inngang fra Akerselva)

Onsdag 28. september kan du møte to talentfulle filmskapere i starten av sine karrierer i filmskolens lokaler i Oslo: Regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra årets avgangskull på filmskolens bachelorprogram. De begynte sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og utvikler nå prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Spillefilmprosjektet fikk en flying start da de vant Juryens Special Mention på årets Nordic Talents pitchekonkurranse og har fått "Verdens verste menneske"-produsent Tomas Robsahm med på laget sammen med kull 12 produsent Tøri Gjendal.

Nordic talents special mention prize outside

Sunnniva Kviteberg og Håkon Anton Olavsen med prisen de vant på Nordic Talents pitchekonkurranse for avgangsstudenter på de nordiske filmskolene. Foto: Torleif Hauge, Nordisk Film & TV Fond

Juryen på Nordic Talents, hvor NRKs nye dramasjef Marianne Furevold var en av medlemmene, skrøt av prosjektet som spiller på både humor og sårbarhet: “It’s all inclusive. With lots of humour, vulnerability, and fear of intimacy. We run away from the thing we most want, which is love. The project deals with an under-explored phenomena in the aspects of a young adult’s romantic and sexual life in a very honest way. We want to award a very talented writer and a very talented director on their shared path in this very promising film project.

På onsdag blir det først visning av "Superdupermegagigasingel" kl 16:15 (filmen varer 30 min) og deretter samtale med filmskaperne kl 16:45. Håkon og Sunniva vil fortelle om hvordan de som regissør og manusforfatter samarbeider om manusutvikling, hvordan de jobber med humor og komediesjangeren, og veien fra kortfilm til spillefilm. Du kan også se "Superdupermegagigasingel" på montages.no frem til 2. oktober.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Superdupermegagigasingel

Still fra "Superdupermegagigasingel", Håkon og Sunniva sin eksamensfilm. Under Amandus Blikkfang festivalen fikk Sunniva fagprisen for beste manus og filmen ble shortlisted til Amanda for beste kortfilm. Foto: Anna Fabricius

Neste opptak til Den norske filmskolens bachelorprogram åpner 1. november 2022 (søknadsfrist 12. januar 2023)

Superdupermegagigasingel

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.

Mestermñter7

Mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz

Filmskolen inviterer til mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz 2. september på filmskolens masterutdanning på Myrens verksted.