Mestermñter6

Mestermøte med regissør Francesco Munzi

I samarbeid med Oslo Pix inviterer vi til mestermøte med regissør Francesco Munzi fredag 2. september kl 10:00 på masterutdanningen på Myrens verksted.

Den italienske regissøren Franceso Munzi besøker filmskolens masterprogram i Oslo i forbindelse med filmfestivalen Oslo Pix som går av stabelen 29. august til 4. september. På Oslo Pix skal masterstudentene skal se Munzis nye dokumentarfilm Futura som han har regissert sammen med regissørene Pietro Marcello og Alice Rohrwacher. Studentene får møte Munzi på filmskolen fredag 2. september kl 10-12. Vi inviterer også andre interesserte til å komme til filmskolens lokaler på Myrens Verksted for å få med seg mestermøtet.

Hva: Mestermøte med regissør Francesco Munzi

Når: Fredag 2. september kl 10-12

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24, C (Inngang ved Akerselva)

FUTURA

Futura (regi: Pietro Marcello, Francesco Munzi og Alice Rohrwacher)

Du kan se Futura på Oslo Pix følgende dager og kjøpe billetter her:

Torsdag 01.09 kl 20:15 på Vega Scene

Fredag 02.09 kl 18:00 på Ringen Kino

Lørdag 03.09 kl 13:00 på Ringen Kino

Oslo Pix' omtale av Futura:

Hva tror du fremtiden bringer? Tre av de største italienske regissørene som jobber i dag reiser gjennom Italia for å stille ungdom akkurat dette spørsmålet.

Futura tar oss med på en reise fra Milano til Palermo, med flere stopp underveis, for å undersøke framtidsutsiktene til italiensk ungdom. Fremtiden ser mørk ut for ungdommen, og er det så rart? Tiden de har vokst opp i har vært sterkt preget av krig, terror, klimaendringer, og til slutt pandemien som treffer midtveis i innspillingen.

Det er ingen tvil om at flere har vanskelig for å forestille seg en lys fremtid. Som en av ungdommene sier, så «finnes det ikke noen fremtid i Italia», og en annen hevder at «det mest patriotiske du kan gjøre er å sende barnet ditt utenlands for å få seg en utdanning». Til tross for mørke framtidsutsikter er det likevel et ønske om at ting skal bli bedre.

De tre filmskaperne – Pietro Marcello, Francesco Munzi og Alice Rohrwacher – har lagd en sterk tilstandsrapport fra landet de selv har vokst opp full av nostalgiske tilbakeblikk på italiensk filmhistorie. Selv om filmen er spesifikk til Italia har den en universell slagkraft. Intervjuobjektene de har funnet fram til er forfriskende ærlige og velartikulerte, og filmen er et viktig tidsbilde av den tiden vi lever i nå.

Om Francesco Munzi

Francesco Munzi er en italiensk filmskaper og manusforfatter. Han står bak flere filmer som har gått på internasjonale filmfestivaler, og bak TV-serien Mirakelet som gikk på NRK i 2019. Hans første film Saimir ble vist på filmfestivalen i Venezia og ble nominert til European Film Award. Han er mest kjent for sin film Sorte sjeler (2004) som vant flere priser i Venezia i 2014 og som gikk på norske kinoer. Munzi har regissert dokumentaren Futura sammen med regissørene Pietro Marcello og Alice Rohrwacher.

FUTURA

Futura (regi: Pietro Marcello, Francesco Munzi og Alice Rohrwacher)

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.