Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni Foto: Rasmus Eriksson

Filmskolen inviterer til Vega Scene 15. juni kl 11 for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backström og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, musical worldbuilding, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter. Etterpå blir det fest på Myrens Verksted og muligheter til å se masterstudent og fotograf Jónína G. Guðbjartsdóttirs utstilling i studio.

Program

VEGA SCENE, Oslo, onsdag 15. juni kl 11:00

Vi inviterer bransjen til en inspirerende dag på Vega Scene! Møt årets avgangskull på master og opplev prosjektene deres.

Det blir pauser med kaffe, forfriskninger eller lett servering mellom presentasjonene til hver spesialisering og det er mulig å delta på hele eller deler av programmet (Program med tidspunkt og endelig rekkefølge kommer)

Regiklassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Arild Andresen - Magnus Lysbakken, Jay Choi, Lisa Enes og Michael Mellemløkken Renjo

Manusklassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Sara Jonsen - Linn Sunniva Høglund, Jesper Cederstrand, Bår Stenvik

Dokumentarklassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Lotte Mik-Meyer - Emilie Monies, Io Sivertsen, Ida Theresa Myklebost, Katinka Marie Hustad

Visuell design-klassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Siri Langdalen - Karoline Finnema, Victoria Wælgaard, Jónína G. Guðbjartsdóttir

Produsentklassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Troels Linde - Benedicte Westbye, Andrea Backström, Anna Moland, Lars Bjerresgaard Krogh

Kjartan Lægreid Gullikstad, masterstudent i filmmusikkkomposisjon, presenterer sitt prosjekt

CAMPUS MYRENS VERKSTED – AVSLUTNINGFEST FOR KULL 3

Kl. 19.30 -02.00: Fest med inviterte gjester (studenter, ansatte, stab, bransje, alumni/BA, venner og familie)

Åpning av utstillingen "Kintsugi" av masterstudent og fotograf Jónína G. Guðbjartsdóttir i studio på Myrens Verksted. Utstillingen vil være åpen for publikum fra 15. til 20. juni.

Smakebiter fra noen av prosjektene som vil bli presentert på Vega:


Benedicte Westbye og Andrea Backström, masterstudenter på produsentspesialiseringen, presenterer "Hvor er fu?", en fiktiv serie om umulig kjærlighet i en verden av muligheter og meldinger sendt klokken 0303 natt til søndag. Serien ble sluppet på TikTok 30. april og har per 13. mai fått 1,6 millioner visninger.

IMG 1743 copy

Foto: "Hvor er fu" av Benedicte Westbye og Andrea Backström (skjermbilde fra TikTok)

Emilie Monies, masterstudent på konseptuell dokumentarregi, presenterer sin dokumentar Hvor enn jeg ser: "Regissøren befinner seg i en tyrkisk herreklub i Oslo, hvor hun leter etter sin avdøde far. Gjennom minnene om faren hjelper mennene i rommet henne med å forstå kjærligheten, tapet og livet etter døden. Mennene dukker opp som gjenspeilinger av faren, ved å kalle henne sin datter og gi omsorg og gode råd om livet. De stiller seg til rådighet som hennes hjelpere og gir henne muligheten til å være sammen med sin far, i et kort øyeblikk."

Hvor end jeg ser 3

Foto: Still fra "Hvor enn jeg ser" av Emilie Monies

Jay Choi, masterstudent i fiksjonsregi, arbeider med en pilot til dramaserien "Tripp": "Skuespilleren Nayu Lee er lei av å spille stereotypiske roller og har et stort ønske om å bli en del av Pia Masukus kontroversielle teatergruppe. Når Pia ber alle på auditionen om å ta psykedelika, blir Nayu utfordret til å gå lenger enn noen gang for kunst."

STILL 6

Foto: Still fra "Tripp" av Jay Choi.

Lisa Enes, masterstudent i fiksjonsregi, utforsker i sitt eksamensprosjekt et univers lengst nede i sykehushierarkiet. Fiksjonsserien "Portør" er en fortelling om de usynlige som ser alt.

Magnus Lysbakken, masterstudent i fiksjonsregi, utvikler en pilot til et langformatprosjekt: "Om snøfokk utenfor vinduet, traktorer i kolonne, barn som puster og lærer."

Foto Magnus Lysbakken

Foto: Magnus Lysbakken

Karoline Finnema, masterstudent i visuell design, utforsker et lite miljø i Bergen som i en verden hvor kommunikasjon er lettere enn aldri før, foretrekker å kommunisere med radiobølger. I dokumentaren "CQ CQ - Jeg søker deg" følger hun en liten gruppe radioamatører på Vestlandet. I filmen møter vi Øystein som ved hjelp av radiobølger prøver å få tak i sønnen sin på et skip utenfor kysten av Brasil.

Victoria Wælgaard, masterstudent i visuell design, utforsker dansernes møte med ulike miljøer og hvordan bevegelsene interaktivt kan knytte seg til scenografien og rommet. Med inspirasjon fra egen hverdag og tett samarbeid med danserne Hanne Svenning og Erlend Danielsen har hun, gjennom små tablåer, illustrert en litt uvanlig morgen.

Screen Shot 2022 04 08 at 2 58 35 PM

Fra Victoria Wælgaards masterprosjekt. Foto: Katinka Marie Hustad

Jesper Cederstrand, masterstudent i manus, utforsker hvordan vi kan dramatisere "det lille liv" som husmødrer levt i alle tider. Hans eksamensprojekt er en adaption av Kristina Sandbergs prisvinnende Maj-trilogi som han utvikler i samarbeid med forfatteren. Kjøkkenbenkrealisme blandes med thriller og avantgarde slow-tv.

Bår Stenvik, masterstudent i manus, presenterer Hildring: "I en nær framtid truer det globale dataselskapet Youniverse med å ta over Norsk infrastruktur. De ønsker å privatisere alt og gjøre den norske modellen til en internasjonal merkevare. Den briljante programmereren Anna jobber for selskapet, og havner på kollisjonskurs med søsteren Benedicte, som kjemper politisk for å holde dataene på norske hender. Når det viser seg at faren deres er blitt radikalisert inn i en mørk konspirasjonsbevegelse, må de forene krefter i et populistisk prosjekt for å stoppe dataselskapet og gjøre hele Norge til en digital dataplattform, «Hildring». På veien allierer de seg med en filmstjerne med politiske drømmer, og må hanskes med nettroll, terrorangrep og teknologimoguler."

Skjermbilde 2022 05 10 kl 09 30 42

Foto: Prosjektet "Hildring" av Bår Stenvik

Liv Sunniva Høglund, masterstudent i manus: "Etter å ha mistet reinflokken sin etter en sultvinter, takker familien Mienna ja til å reise til Canada for å lære bort reindrift til de lokale inuittene. Uvitende om at der venter det enda mer sult og brutale naturkrefter, som bare de aller sterkeste i flokken vil overleve. GUOSSIT er en samisk dramaserie basert på den sanne historien om min oldemor og hennes reise til Canada i 1921.

Guossit Foto Michael Mellemløkken Renjo 1ajpg

Fra prosjektet Guossit av Liv Sunniva Høglund. Foto: Micael Mellemløkken Renjo.

Velkommen til Vega Scene 15. juni!

IMG 1743 copy

Foto: "Hvor er fu" av Benedicte Westbye og Andrea Backström (skjermbilde fra TikTok)

Hvor end jeg ser 3

Foto: Still fra "Hvor enn jeg ser" av Emilie Monies

STILL 6

Foto: Still fra "Tripp" av Jay Choi.

Foto Magnus Lysbakken

Foto: Magnus Lysbakken

Screen Shot 2022 04 08 at 2 58 35 PM

Fra Victoria Wælgaards masterprosjekt. Foto: Katinka Marie Hustad

Skjermbilde 2022 05 10 kl 09 30 42

Foto: Prosjektet "Hildring" av Bår Stenvik

Guossit Foto Michael Mellemløkken Renjo 1ajpg

Fra prosjektet Guossit av Liv Sunniva Høglund. Foto: Micael Mellemløkken Renjo.


Siste artikler

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises

Kortfilmfestivalen logo

Master og bachelor studenter tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad

Filmskolens masterstudenter Emilie Adelina Monies (konseptuell dokumentarregi), Michael Mellemløkken Renjo og Lisa Enes (fiksjonsregi) og kull 12- bachelorstudent på produksjonsdesignlinjen Ingrid Runde Saxegaard har regissert kortfilmer som er tatt ut til konkurranseprogrammet ved Kortfilmfestivalen i Grimstad.