TROLLBUNDEN Fantasyprosjekt

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 28. juni Foto: Trollbunden" av Brynhild Dagslott og Leander Håvik

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter. Arbeidene blir utstilt i studio på Lillehammer 28. juni.

Når: Tirsdag 28. juni kl 18-20

Hvor: I filmskolens studio på Lillehammer, Høgskolen i Innlandet, Vormstuguvegen 2

Trollbunden - Brynhild Dagslott og Leander Håvik

- et prosjekt der vår verden møter den magiske

Trollbunden er eit prosjekt som går ut på å framstille eit mystisk univers vi enda ikkje veit om eksisterer. Prosjektet bunner i ein større worldbuilding-prosess, som har blitt utvikla frå eit visuelt konsept til det som ein gong skal bli ei forteljing i tre deler. Dette er eit forstudium til ein lengre film i framtida, der vi har eksperimentert audiovisuelt med bland anna stemningar og element som er sentrale i universet.

Team: Brynhild Dagslott (produksjonsdesign) og Leander Håvik (foto), komponist Kjartan Gullikstad (master i filmmusikkomposisjon på filmskolen/NMH), og tre lyddesignere fra kull 13; Ester Lindberg, Paula Franke og Martin Kruse.

Trollbunden Stills Grade 220614 1 7 1

"Trollbunden" av Brynhild Dagslott og Leander Håvik

Prosjektet springer ut fra en større worldbuilding-prosess som Brynhild jobbet med siden første semester på filmskolen, og som startet med deltakelsen i Lone Wolves Stick Together-prosjektet av stipendiat Nadia Lipsyc. Hun har har fått veiledning av Siri Langdalen og stipendiat Cecilie Levy underveis. Prosjektet fikk støtte av CEFIMA.

Prosjektet følger det bortkomne Trollfolkbarnet Glør sin reise fra menneskeverdenen inn til den magiske trollfolkverdenen. I dette alternative universet vil filmskaperne undersøke og reflektere rundt hvordan den moderne verden påvirker ikke bare verdens klima, men også menneske selv: "Friere enn noen gang, styres vi likevel av media og påvirkning av teknologiens avhengighet. Det kan virke som vi aldri har vært i mindre kontakt med naturen, og derfor også med oss selv."

-Prosjektet går ut på å framstille universet audiovisuelt, som eit forstudium til ein lengre film i framtida. Vi eksperimenterer bland anna med stemningar og element som er sentrale i universet, forteller Brynhild.

Trollbunden er Brynhild og fotograf Leander Håviks personlige prosjekt:

-Det har vore utruleg flott å få ha eit prosjekt der alt fokuset har låge på å få utløp for eigne kreative behov, utan å måtte ta stilling til noko anna. Vi har fått djupdykka ned i ei kreativ prosess der vi har forska i nye metodar å gjere ting på, heilt utan rammar og med fridom til å ta alle val sjølv. Det har vore utruleg lærerikt, både på eit fageleg og personlig plan, uttaler de.

Screen Shot 2022 05 13 at 1 43 38 PM

Produksjonsdesigner Brynhild Dagslott på sett på innspilling av Trollbunden

Den Fremmede - Fredrik Skrattegård

Den Fremmede handler om en maler som innemurt i egen leilighet mister grepet på virkeligheten.

Den Fremmede er et kunstnerisk forskningsprosjekt som utforsker ulike visuelle medier og effekten de har på miljøbasert historiefortelling. Prosjektet består av fem arbeider hvor hoveddelen er en interaktiv VR-opplevelse som kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.


Team: Fredrik Skrattegård (produksjonsdesign), Karoline Sødal Sellæg (foto), Eirik Schorpen (VFX), Sebastian Raft og Paula Franke (kull 13) (lyd)

- Det å kunne jobbe med et prosjekt av denne størrelsen er enormt givende for meg som produksjonsdesigner, uttaler Fredrik Skrattegård. Jeg får det spillerommet jeg trenger til å utforske mine interesser og min kunst, på mine premisser. Og etter å ha jobbet med å bringe fram noen andres visjon i lengre tid, er det deilig å styre et prosjekt som i så stor grad er sitt eget. Det er også en glede å jobbe på et prosjekt i denne størrelsen, hvor det er flere flinke mennesker med som hjelper meg med å dyrke min visjon, og som tilbyr prosjektet mye spennende tanker og ideer, avslutter han.

Filmskaperne søkte og fikk støtte fra CEFIMA til gjennomføringen av prosjektet.

Fredrik

"Den Fremmede" av Fredrik Skrattegård

Fortælling om Kærlighed - Maria Bro

I det Personlige Projekt har Maria valgt at gå ind i personlige oplevelser og forhold gennem hendes liv. Dette er blev til en mærkelig process og en mærkelig lille film, der blander forskellige medier i et forsøg på at fortælle noget komplekst på en simpel og visuel måde.

Maria

"Fortælling om Kærlighed" av Maria Bro

Barfota - Anna Fabricius

Om kvinnligt och manligt inte fanns, vad skulle du då vara?

En kroppslig dansfilm som utforskar tanken om det är möjligt att bli sedd på bara som en människa - bortsett det sociala könet. En film om en inre köns-resa, om en identitet som ifrågasätts. Ett projekt om sökan efter en inre frihet, där egna inre demoner får lov att bli synliga.

En film som ger dig dig lov att vara barfota.

Barfota 2022

"Barfota" av Anna Fabricius

En teknisk og kreativ fordypning i programvare - Ingrid Runde Saxegaard

En utforskning av diverse karakterer. Mennesker som mister eierskapet til en opplevelse. Mennesker som utfordrer vår oppfattelse av sannheten og mennesker som bearbeider hva slags kjærlighet enn vil ha. Målet har vert å styrke min evne til kommunikasjon gjennom forbedring av visuelle og tekniske fortellemåter.

Ingrid

En teknisk og kreativ fordypning i programvare av Ingrid Runde Saxegaard

Rødt er Rått - Waad Amer

I en veldig kort film sammen med en installasjon visualiserer jeg tanker til en karakter som jogger. Karakteren tenker på Blod og fargen rød mens hen løper.

Waad

"Rødt er Rått" av Waad Amer

En Teatralsk Fødselssamtale - Camilla Lüders Weile

”En teatralsk efterfødselssamtale” er en forestilling omkring moderskab som kan ses af alle der har prøvet at føde, kender nogen der har født eller selv er blevet født. I udstilling kan man opleve en teaser for stykket, samt bladre gennem skitser og fotos fra processen med at skabe scenografi en til den lille kuffertforestilling. I tillæg er der også udført en model som et bud på hvordan scenografi en, kunne have set ud, hvis den skulle laves til et specifikt teater

C Amilla

"En teatralsk efterfødselssamtale" av Camilla Lüders Weile

Vasket - Sophie Søborg Mosbæk

Projektet udspringer af en fascination for filmens og fotografiets træng til at modarbejde forgængeligheden. Det er en undersøgelse af filmstrimlens materialitet, taktilitet og skrøbelighed. Ved at manipulere 16mm-negativer er de filmede billeder blevet ændret for bestandigt. Værket er en hyldest til det ukontrollerbare og uforudsigelige, til naturen og de ændringer den undergår i disse år.

Trollbunden Stills Grade 220614 1 7 1

"Trollbunden" av Brynhild Dagslott og Leander Håvik

Screen Shot 2022 05 13 at 1 43 38 PM

Produksjonsdesigner Brynhild Dagslott på sett på innspilling av Trollbunden

Fredrik

"Den Fremmede" av Fredrik Skrattegård

Maria

"Fortælling om Kærlighed" av Maria Bro

Barfota 2022

"Barfota" av Anna Fabricius

Ingrid

En teknisk og kreativ fordypning i programvare av Ingrid Runde Saxegaard

Waad

"Rødt er Rått" av Waad Amer

C Amilla

"En teatralsk efterfødselssamtale" av Camilla Lüders Weile


Siste artikler

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong1 Foto Mikkel Lyng

Teknisk stilling ledig på filmskolen

Søknadsfristen til den ledige stillingen som tekniker ved filmskolens studiested i Oslo nærmer seg! Lurer du på om det kan være noe for deg eller noen du kjenner i bransjen? Veteran Tore Maritvold forteller om hvordan det er å jobbe på teknisk avdeling på filmskolen.

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir

Utstillingsåpning på master: KINTSUGI

Den 10. juni kl 18 er det åpning av utstillingen KINTSUGI til masterstudent og fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo. Utstillingen er åpen fra 10 - 20. juni 2022.

DSC4108 v1 s h Jack Kjell Vassdal

Minneord - Jack van Domburg

Produksjonsdesigner Jack van Domburg har gått bort. Han var tilknyttet Den norske filmskolen i en årrekke og vil bli savnet av alle kollegaer. Kjell Vassdal har skrevet minneord.

Kull 12 6 filmer

Kull 12s eksamensfilmer vises på Lillehammer 29. juni

Kull 12 viser sine eksamensfilmer for venner og familie den 29. juni på Lillehammer Kino. Bransjevisningen blir i Oslo 14. september. Her får du se seks filmer som viser bredden og talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer.

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s produksjonsdesign- og fotostudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.