Studentene på produksjonsdesignlinjen og fotolinjen stiller ut sine personlige prosjekter på Lillehammer. Lyd og VFX studenter har også vært involvert i prosjektene.
I disse dager setter de opp utstillingene i studio, som åpner for publikum den 20. juni og vil være tilgjengelig frem til 30. juni.
Mens vi venter på programslippet, som blir offentliggjort på våre nettsider og i neste nyhetsbrev, kan du lese mer om to av de personlige prosjektene. Trollbunden og Den Fremmede er begge utviklet med støtte fra filmskolens CEFIMA-senter.

Fra "Trollbunden"
Trollbunden
- et prosjekt der vår verden møter den magiske
"Vi følger det bortkomne Trollfolkbarnet Glør sin reise fra menneskeverdenen inn til den magiske trollfolkverdenen. I dette alternative universet vil vi undersøke og reflektere rundt hvordan den moderne verden påvirker ikke bare verdens klima, men også menneske selv. Friere enn noen gang, styres vi likevel av media og påvirkning av teknologiens avhengighet. Det kan virke som vi aldri har vært i mindre kontakt med naturen, og derfor også med oss selv."
Team: Brynhild Dagslott (produksjonsdesign) og Leander Håvik (foto), komponist Kjartan Gullikstad (master i filmmusikkomposisjon på filmskolen/NMH), og tre lyddesignere fra kull 13; Ester Lindberg, Paula Franke og Martin Kruse.

Produksjonsdesigner Brynhild Dagslott på sett på innspilling av Trollbunden
Prosjektet springer ut fra en større worldbuilding-prosess som Brynhild jobbet med siden første semester på filmskolen, og som startet med deltakelsen i Lone Wolves Stick Together-prosjektet av stipendiat Nadia Lipsyc. Hun har har fått veiledning av Siri Langdalen og stipendiat Cecilie Levy underveis.
-Prosjektet går ut på å framstille universet audiovisuelt, som eit forstudium til ein lengre film i framtida. Vi eksperimenterer bland anna med stemningar og element som er sentrale i universet, forteller Brynhild.
Prosjektet er både Brynhild og fotograf Leander Håviks personlige prosjekt:
-Det har vore utruleg flott å få ha eit prosjekt der alt fokuset har låge på å få utløp for eigne kreative behov, utan å måtte ta stilling til noko anna. Vi har fått djupdykka ned i ei kreativ prosess der vi har forska i nye metodar å gjere ting på, heilt utan rammar og med fridom til å ta alle val sjølv. Det har vore utruleg lærerikt, både på eit fageleg og personlig plan, uttaler de.
Den Fremmede
Den Fremmede er et prosjekt om en maler som innemurt i egen leilighet mister grepet på virkeligheten.
Prosjektet er et kunstnerisk forskningsprosjekt som utforsker ulike visuelle medier og effekten de har på lokasjonsbasert historiefortelling. Prosjektet består av fem arbeider hvor hoveddelen er en interaktiv VR-opplevelse som kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.
Team: Frederik Skrattegård (produksjonsdesign), Karoline Sødal Sellæg (foto), Eirik Schorpen (VFX), Sebastian Raft og Paula Franke (kull 13) (lyd)
- Det å kunne jobbe med et prosjekt av denne størrelsen er enormt givende for meg som produksjonsdesigner, uttaler Frederik Skrattegård. Jeg får det spillerommet jeg trenger til å utforske mine interesser og min kunst, på mine premisser. Og etter å ha jobbet med å bringe fram noen andres visjon i lengre tid, er det deilig å styre et prosjekt som i så stor grad er sitt eget. Det er også en glede å jobbe på et prosjekt i denne størrelsen, hvor det er flere flinke mennesker med som hjelper meg med å dyrke min visjon, og som tilbyr prosjektet mye spennende tanker og ideer, avslutter han.