Kull12 klassebilde

Kull 12 viser eksamensfilmer på Vega

Rett før sommeren feiret kull 12 avslutningen på tre år på Den norske filmskolens bachelorprogram på Lillehammer. Onsdag 14. september viser de eksamensfilmene sine for bransjen på Vega Scene i Oslo.

Etter tre intense og lærerike år hvor øvelser og filmproduksjoner ble gjennomført til tross for pandemien, kunne filmskolens Kull 12 endelig slippe jubelen løs. På avgangssermonien 29. juni ble det visning av eksamensfilmene for fullsatt sal på Lillehammer Kino, etterfulgt av fest, taler og tårer. Onsdag den 14. september inviterer avgangskullet filmbransjen til Vega Scene i Oslo for å seks eksamensfilmer som både underholder og utfordrer.

Det er kull 12s produsenter som står bak arrangementet på Vega Scene i samarbeid med Den norske filmskolen og Montages.

Filmskole Invi Eksamensfilmene FINAL

Program for visningen på Vega:

15:45 Dørene åpnes

16:00-16:45 Paneldebatt: Talentutvikling og veien til spillefilmdebuten. Med Nina Barbosa Blad, NFI (moderator), spillefilmdebutant Erika Calmeyer (regilinjen, kull 8), Mohamed Chakiri (regilinken, kull 11) og Anders Davidsen (regilinjen, kull 12)

17:00-18:40 Filmvisning del 1

18:55-20:30 Filmvisning del 2

20:30-23:00 Tapas og vin

Det blir snacks og kaffe tilgjengelig i pausene, og litt mat og godt å drikke etter filmene. Invitasjoner er blitt sendt ut og man må melde seg på arrangementet (Ta kontakt på filmskolen@inn.no om du er i bransjen og ikke har fått invitasjon).

Filmene

Flere av filmene som skal vises på Vega har allerede begynt sitt festivalliv. På Filmfestivalen i Haugesund ble Superdupermegagigasingel og Endelig Uendelig valgt ut til konkurranseprogrammet Next Nordic Generation som viser de beste eksamensfilmene fra de store filmskolene i Norden. Blant de nominerte filmene til Amandusfestivalens "Amandus Blikkfang" på Lillehammer 8.-10. september finner vi Kosmos, Gjensyn og Superdupermegagigasingel.

På Nordic Talents pitchekonkurranse i København 7.-10. september står avgangsstudenter fra Den norske filmskolen bak 8 av 15 utvalgte prosjekter. Der skal Sunniva Kviteberg (manus, Supermegagigasingel), Håkon Olav Antonsen (regi, Supermegagigasingel) og Emma Lund Rasmussen (regi, Mitt idiotiske hjerte) både pitche sine neste prosjekter og vise eksamensfilmene sine.

Produsenten av "Superdupermegagigasingel", Louise Beyer, er en av avgangsstudentene som allerede har blitt tatt godt imot av bransjen.

-Jeg er som nyutdannet produsent begynt i et selskap hvor jeg lærer av utrolig erfarne og dyktige folk. Her får jeg lov til å utfolde meg som produsent, noe som har enorm betydning for min selvforståelse og drive for det jeg har utdannet mig til!

-Jeg ser også ut over en gruppe filmskapere fra Den norske filmskolen som står klare med fantastiske idéer og ting på hjertet, og som jeg er så heldig å dele litt av opplevelsen på filmfestivalen i Haugesund sammen med. Festivalbesøket har for meg betydd et møte med spennende mennesker, å lytte med på samproduksjonsmarkedet og visning av eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel".

Produsenten er glad for at tradisjonen med bransjevisning av filmskolens eksamensfilmer kan tas opp igjen etter forrige kulls online-visning under pandemien. Hun ser frem til nye inspirerende møter på Vega 14. september.

- Den norske filmskolens bransjedag er en viktig påminnelse om de talenter vi kultiverer og utdanner. En talentmasse som kommer med nye inntrykk, idéer og nysgjerrighet, uttaler hun.

-Bransjedagen fungerer som en møteplass hvor vi nye talenter kan møte historiefortellere som vi gjerne vil arbeide med eller for. Her vil de mer erfarne få et førstehåndsinntrykk av det nye som rører seg i oss som filmskapere. Ikke bare er dagen en hyggelig måte å samles; dagen er også et uttrykk for de ambisjoner for norsk films fremtid som vi står sammen om.

Oppdatering 12.09.22: På Nordic Talents vant Håkon Anton Olavsen og Sunniva Kviteberg Juryens Special Mention for sitt neste spillefilmprosjekt.

Les mer om de seks eksamensfilmene her.

Filmskole Invi Eksamensfilmene FINAL

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.