DNF såkornmidler poster

Filmskolen utvikler tiltak for å øke mangfoldet på skolen

Like før jul fikk fem prosjekter på filmskolen tildelt til sammen 650,000 kroner i såkornmidler fra Høgskolen i Innlandet. Ett av prosjektene har fokus på mangfold i filmutdanningen. Skolen har inngått et samarbeid med Snowfall Cinema, produksjonsselskapet til alumni og tidligere lærer ved filmskolen Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes, også tidligere lærer ved filmskolen. Gjennom en workshop ledet av filmskaper Hisham Zaman skal unge mennesker med flerkulturell bakgrunn få grunnleggende kunnskap i visuell historiefortelling.

Såkornmidlene skal fremme god utdanningskvalitet gjennom kontinuerlig utvikling av pedagogisk praksis og innovasjon i høgskolens utdanninger.

Filmskolen har ambisjoner om å øke mangfoldet på skolen og mener det vil øke kvaliteten på utdanningen for alle studentene. Samarbeidsprosjektet med Snowfall cinema fikk tildelt 150,000 til utvikling av prosjektet, som ennå er i startfasen og søker videre finansiering.

- Som filmskapere og som tidligere lærere ved Den Norske Filmskolen har vi sett at unge mennesker med flerkulturell bakgrunn av ulike årsaker ikke søker filmutdanning. Vi går glipp av unike talenter og gode autentiske historier som best fortelles med deres kunnskap og blikk. Med dette kurset ønsker vi å fange opp disse talentene, uttaler Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes.

De andre prosjektene som fikk såkornmidler var følgende:

• "Bærekraftig filmproduksjon" ved prosjektleder Are Syvertsen (150,000). Prosjektet bygger videre på oppstartsprosjektet «Bærekraftig filmproduksjon» som ble gjennomført på Den norske filmskolen i 2021 for å teste ut bidrag til en mer bærekraftig filmproduksjon på skolen. Prosjektet vil gjøre bærekraftig filmproduksjon til en selvfølgelig del av filmskolens virksomhet

• "Manus, regi og visuell design" ved prosjektleder Sara Johnsen (50,000) Pilotprosjekt for studenter ved Filmskolens master med spesialisering i manus, regi og visuell design. Kursopplegget har en eksperimentell form idet studentene skal samarbeide utenfor sine vanlige roller i en uvant men beslektet uttrykksform; nemlig scenekunst.

• "Pedagogisk og kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor visuell og auditiv design" ved prosjektleder Siri Langdalen (150,000) . Prosjektet ønsker å utforske hvilken plass den kreative dokumentaren kan ha i et utdanningsløp på Filmskolen som kan gi en bredere og mer samfunns-aktuell tilnærming til hele filmfaget på skolen. Undervisningsopplegget er planlagt som et tverrfaglig pilotprosjekt i form av en workshop med studenter fra Filmskolens master i visuell design og dokumentar-regi og Filmskolens bachelorprogram i produksjonsdesign, foto og lyd.

• "Nordisk samarbeid" ved prosjektleder Lilja Ingolfsdottir (150,000). Prosjektets formål er å styrke den nordiske fortellingen ved å skape samarbeid på tvers av de nordiske filmskolene og er et initiativ fra Den danske filmskolen.

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.