DNF såkornmidler poster

Filmskolen utvikler tiltak for å øke mangfoldet på skolen

Like før jul fikk fem prosjekter på filmskolen tildelt til sammen 650,000 kroner i såkornmidler fra Høgskolen i Innlandet. Ett av prosjektene har fokus på mangfold i filmutdanningen. Skolen har inngått et samarbeid med Snowfall Cinema, produksjonsselskapet til alumni og tidligere lærer ved filmskolen Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes, også tidligere lærer ved filmskolen. Gjennom en workshop ledet av filmskaper Hisham Zaman skal unge mennesker med flerkulturell bakgrunn få grunnleggende kunnskap i visuell historiefortelling.

Såkornmidlene skal fremme god utdanningskvalitet gjennom kontinuerlig utvikling av pedagogisk praksis og innovasjon i høgskolens utdanninger.

Filmskolen har ambisjoner om å øke mangfoldet på skolen og mener det vil øke kvaliteten på utdanningen for alle studentene. Samarbeidsprosjektet med Snowfall cinema fikk tildelt 150,000 til utvikling av prosjektet, som ennå er i startfasen og søker videre finansiering.

- Som filmskapere og som tidligere lærere ved Den Norske Filmskolen har vi sett at unge mennesker med flerkulturell bakgrunn av ulike årsaker ikke søker filmutdanning. Vi går glipp av unike talenter og gode autentiske historier som best fortelles med deres kunnskap og blikk. Med dette kurset ønsker vi å fange opp disse talentene, uttaler Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes.

De andre prosjektene som fikk såkornmidler var følgende:

• "Bærekraftig filmproduksjon" ved prosjektleder Are Syvertsen (150,000). Prosjektet bygger videre på oppstartsprosjektet «Bærekraftig filmproduksjon» som ble gjennomført på Den norske filmskolen i 2021 for å teste ut bidrag til en mer bærekraftig filmproduksjon på skolen. Prosjektet vil gjøre bærekraftig filmproduksjon til en selvfølgelig del av filmskolens virksomhet

• "Manus, regi og visuell design" ved prosjektleder Sara Johnsen (50,000) Pilotprosjekt for studenter ved Filmskolens master med spesialisering i manus, regi og visuell design. Kursopplegget har en eksperimentell form idet studentene skal samarbeide utenfor sine vanlige roller i en uvant men beslektet uttrykksform; nemlig scenekunst.

• "Pedagogisk og kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor visuell og auditiv design" ved prosjektleder Siri Langdalen (150,000) . Prosjektet ønsker å utforske hvilken plass den kreative dokumentaren kan ha i et utdanningsløp på Filmskolen som kan gi en bredere og mer samfunns-aktuell tilnærming til hele filmfaget på skolen. Undervisningsopplegget er planlagt som et tverrfaglig pilotprosjekt i form av en workshop med studenter fra Filmskolens master i visuell design og dokumentar-regi og Filmskolens bachelorprogram i produksjonsdesign, foto og lyd.

• "Nordisk samarbeid" ved prosjektleder Lilja Ingolfsdottir (150,000). Prosjektets formål er å styrke den nordiske fortellingen ved å skape samarbeid på tvers av de nordiske filmskolene og er et initiativ fra Den danske filmskolen.

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises