Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november Foto: Fra "Hormoner og andre demoner", eksamensfilm fra kull 1 med regi av Sara Johnsen

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Vi markerer at det er 25 år siden Den norske filmskolen åpnet dørene for det første kullet med studenter på Lillehammer, høsten 1997. Alumni, studenter, tidligere og nåværende lærere og stab og alle som er engasjerte i filmskolen og norsk films fremtid inviteres til samling på Lillehammer 29.-30. november. Vi ser tilbake, men retter først og fremst blikket fremover: Hvor er vi på vei? Vi inviterer til to dager med fest, faglige innslag og panelsamtaler med alumni fra filmskolen som har vært med på å forme filmfeltet siden de gikk ut av filmskolen, yngre talenter som representerer nye stemmer, og lærere og studenter fra dagens filmskole.

Invitasjoner vil bli sendt ut snarlig. Følg med på denne nettsiden og i våre sosiale medier for oppdateringer med programslipp og hold av datoene!

Vi gleder oss!

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.

Mestermñter7

Mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz

Filmskolen inviterer til mestermøte med dokumentarfilmskaper Ramona S. Díaz 2. september på filmskolens masterutdanning på Myrens verksted.