1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august Foto: Fra innspillingen eksamensfilm med regi av Iain A.S Forbes, produsert av Tøri Gjendal

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser bredden og talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer.

Etter tre år på Den norske filmskolen på Lillehammer er kull 12 klare til å erobre filmverdenen! Vi viser årets seks eksamensfilmer for bransjen lørdag 27. august i Oslo.

Etterpå inviterer vi til Myrens Verksted for å bli bedre kjent med kull 12-studentene. Bli med å feire årets avgangskull med fest som også blir en kickoff av filmskolens 25te jubileumsår!

Hold av datoen! Mer informasjon om filmer og program blir sluppet på våre nettsider og sosiale medier og kommer også i filmskolens juni-nyhetsbrev.

Vi gleder oss!

Still fra eksamensfilmen "Det som vil bli" Foto: Kristoffer Engholm Aabo

Lørdag 29. juni blir det eksamensavslutning og visning for familie og venner på Lillehammer. Invitasjoner vil bli sendt.

Skærmbillede Kosmos forside Foto Even Grimsgaard

Still fra eksamensfilmen "Kosmos" Foto: Even Grimsgaard

Mens vi venter på programslippet kan du lese mer om prosessen bak to av årets eksamensfilmer. Flere av produsentstudentene valgte i år å utforske alternative produksjonsmetoder og formater:

Les om filmen "Det som vil bli" her.

Les om filmen "Kosmos" her.

Still fra eksamensfilmen "Det som vil bli" Foto: Kristoffer Engholm Aabo

Skærmbillede Kosmos forside Foto Even Grimsgaard

Still fra eksamensfilmen "Kosmos" Foto: Even Grimsgaard

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises

Kortfilmfestivalen logo

Master og bachelor studenter tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad

Filmskolens masterstudenter Emilie Adelina Monies (konseptuell dokumentarregi), Michael Mellemløkken Renjo og Lisa Enes (fiksjonsregi) og kull 12- bachelorstudent på produksjonsdesignlinjen Ingrid Runde Saxegaard har regissert kortfilmer som er tatt ut til konkurranseprogrammet ved Kortfilmfestivalen i Grimstad.