ARC28feb22

Artistic Research Café 28. februar 2022: Frederick Howard

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en samtale med produsent og stipendiat Frederick Howard rundt produsentrollen og ledelse av kreative prosesser.

Når & hvor: ZOOM Mandag 28. februar, 2-3:30 pm.

ZOOM-LINK:
Passcode: 398080

Den norske filmskolen fikk den 10. februar godkjent sitt nye ph.d. program og håper å kunne lyse ut de første stipendiatstillinger i programmet til sommeren. I denne månedens Artistic Research Café møtes vi på zoom for en samtale med stipendiat ved filmskolen, produsent Frederick P.N. Howard.

Fredrik Howard crop

Produsent Frederick P.N. Howard

Frederick Howard er daglig leder i Storm Films, et av landets ledende norskeide produksjonsselskap som de siste årene har stått bak flere store norske familefilmer som Julekongen, Dragevokterens jul og Tre nøtter til Askepott.

På Artistic Research Cafe vil han diskutere sitt kunstneriske utviklingsarbeid "Creating the creatives" hvor han utforsker produsentrollen og ledelse av kreative prosesser med fokus på de kollaborative metodene som benyttes i film- og TV-bransjen.

Ph.d. leder ved filmskolen, Trond Lossius, vil innlede med en kort introduksjon til hva om ligger i det offisielle navnet til filmskolens nye ph.d. program, "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer" og planene for programmet.

Fredrik Howard crop

Produsent Frederick P.N. Howard

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.