Lykkeland 2 Fredrik Nyman Per Kjerstad Foto Maipo Film NRK

Artistic Research Café 25. april 2022: Astrid Astrup om arbeidet med Lykkeland 2 Foto: Still fra serien Lykkeland sesong to, med produksjonsdesign av Astrid Astrup og Tuva Hølmebakk. Foto: Maio Film/NRK

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en faglig samtale med produksjonsdesigner og førsteamanuensis Astrid Astrup som vil gi oss et innblikk i den kreative prosessen bak arbeidet med den andre sesongen av NRKs populære dramaserie “Lykkeland”.

Moderator: Filmskolens nye dekan Eli Bø.

Når: Mandag 25. april, 2:30-4 pm.

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24C, Oslo (inngang ved Akerselva).

Arrangementet er gratis og åpent for bransje og andre interesserte.

Bannerkampanje Opptak MFA DNF 202234

I denne månedens Artistic Research Café møter vi Astrid Astrup, produksjonsdesigner og førsteamanuensis på filmskolen. I en faglig samtale med vår nye dekan Eli Bø vil hun gi oss et innblikk i den kreative prosessen bak arbeidet med den andre sesongen av “Lykkeland”, NRKs dramaserie om det norske oljeeventyret på 70-tallet.

Astrid Astrup er sammen med Tuva Hølmebakk nominert til Gullrutens fagpris i kategorien Beste production design/scenografi for "Lykkeland 2". Karakterene i serien "beveger seg i et gjenskapt 70-tall i interiør, arkitektur, biler, klær, hårprakt og røykevaner som gjør serien fortjent karakteristikken den har fått i utlandet, en skandinavisk «Mad Men». Her er potetgullposene like autentiske som skjorteflakene er brede, så tidskoloritten er det lite å si på. Miljøskildringene understreker at dette er godt laget drama", skriver Dagsavisen i sin anmeldelse av sesong to.

Lykkeland 2 ep 5 Oljemessen Foto Maipo Film NRK

Fra Lykkeland, sesong to. Foto: Maipo Film /NRK

Om du ennå ikke har sett serien kan du se traileren og få en smak av tidskoloritten her.

Velkommen!

Astrid Astrup er produksjonsdesigner og førsteamanuensis på filmskolen og underviser på produksjonsdesignlinjen på filmskolens bachelorprogram. Astrid er selv utdannet produksjonsdesigner fra Den norske filmskolen (kull 5) og ble uteksaminert som det første kullet på den nyopprettede produksjonslinjen (2005-2008). Hun har siden jobbet som produksjonsdesigner, scenograf og art director på en rekke TV-serier, kortfilmer og spillefilmer, blant annet spillefilmene 1001 gram av Bent Hamer (produksjonsdesign), Snømannen (Art Director), Bølgen (Art Director) og seriene Lykkeland 2 (produksjonsdesign) og Nobel (Art Director). Nylig ble hun nominert til Gullrutens fagpris (sammen med Tuva Hølmebakk) som deles ut 27. april, i kategorien Beste production design/scenografi for sesong to av "Lykkeland".

Eli Bø er vår nye dekan og vil lede den faglige samtalen med Astrid. Eli Bø var i 2005 med på å opprette produksjonsdesignlinjen på filmskolen. Hun har selv bakgrunn som produksjonsdesigner og har jobbet med høyere kunstfaglig filmutdanning både nasjonalt og internasjonalt, sist som prorektor ved Stockholms konstnärliga högskola, før hun kom tilbake til filmskolen til stillingen som dekan 1. mars 2022.

Lykkeland 2 Ingrid Pia Tjelta Foto Maipo Film NRK

Bannerkampanje Opptak MFA DNF 202234
Lykkeland 2 ep 5 Oljemessen Foto Maipo Film NRK

Lykkeland 2 Ingrid Pia Tjelta Foto Maipo Film NRK

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises