A Human Position datoer

"A Human Position", produsert av kull 12s Stian Skjelstad, til Jeonju og Lillehammer

Etter å ha vært åpningsfilm i Tromsø, blitt tatt ut til Bright Future programmet i Rotterdam og blitt lovprist i The Guardian, skal "A Human Position" av Anders Emblem og produsert av kull 12-student Stian Skjelstad vises på Jeonju International Film Festival. På Lillehammer Kino 14. mai kan du se filmen med filmskaperne til stede.

Lørdag 14. mai kl kl. 18.00-20.00 blir det visning av "A Human Position" på Lillehammer Kino. Filmskaper Anders Emblem, produsent Stian Skjelstad (k12), produksjonsdesigner Brynhild Dagslott (k12), opptakslyd Marthe Straum Lie (k12) og Jakob Bechmann (k12) vil være til stede for Q&A etter visningen. Filmen har også hatt med fotograf Michael Mark Lanham (k11) og lydmiks av Linn Therese Kollerød (k11).

"A Human Position" distribueres av Filmbyrået Jack og vises også på Vega i Oslo 2. og 13. mai. Filmen skal vises på kino flere steder rundt i landet, blant annet i Møre og Romsdal hvor filmen ble spilt inn.

Produsent Stian Skjelstad og de andre kull 12-studentene brukte sommeren mellom første og andre studieår på filmskolen på filminnspilling i Ålesund. A Human Position er spillefilmdebuten til samtlige studenter. Ifølge produsent Skjelstad er det stas å få vise filmen på Lillehammer:

- Det betyr utrolig mye for oss å kunne få vise filmen på Lillehammer. Både fordi det gir en mulighet for studentmiljøene her å få se en unik film som dette, men også fordi flere av skaperne bak filmen har studert her. Filmen har jo fått virkelig gode tilbakemeldinger både i inn- og utland, noe vi stolt tar med oss inn mot kinolanseringen i mai. Nå gleder vi oss veldig til å få høre mer av det nasjonale publikummets opplevelse, og vi tror og krysser fingrene for at tilbakemeldingene er minst like gode.

Etter verdenspremieren som åpningsfilm på årets Tromsø Internasjonale Filmfestival har filmen begynt sitt internasjonale festivalløp med strålende kritikker. Stian Skjelstad er takknemlig for mottakelsen filmen har fått så langt og gleder seg til fortsettelsen:

-Da filmen ble vist på Rotterdam fikk vi en rekke utrolig sterke og rørende tilbakemeldinger, blant annet 4 av 5 stjerner i The Guardian. Det setter vi jo stor pris på, og nå i overgangen til mai reiser vi til Jeonju for å vise filmen vår til det Sør-Koreanske publikum. Vi kan jo også fortelle at vi har noen andre festivaler i sikte, men mer om det må man nesten vente på.

A Human Position vises på Jeonju International Film Festival i mai, på Lillehammer Kino lørdag 14. mai og på Vega Scene mandag 2. og fredag 13. mai.

Filmbyrået Jack distrbuerer filmen. Manus og regi: Anders Emblem / Produsent: Stian Skjelstad og Anders Emblem / Foto: Michael Mark Lanham / Produksjonsdesign: Brynhild Dagslott

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises