Finding Frida bibel

Foto: Stargate Media

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Manusforfatter Cecilie Levy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er blitt tatt ut til den prestisjefylte filmfestivalen IDFAs DocLab Forum med VR-dokumentaren "Finding Frida".

Manusforfatter Cecilie Levy utforsker Virtual Reality (VR) gjennom sitt stipendiatprosjekt «Storytelling In VR: Teaching myself how to write for virtual reality». Hun ser på hvordan publikum i VR blir en del av historien og hvordan dette forandrer premissene for hvordan historien kan fortelles og metodene som manusforfatteren tar i bruk. Levy spør seg om VR-mediet også endrer hva slags historier som kan fortelles og om en VR-opplevelse i det hele tatt kan kalles en "historie".

VR-dokumentaren "Finding Frida", hvor hun selv er manusforfatter, står sentralt i Levys refleksjoner rundt VR-mediet. Dokumentaren blir regissert av den prisvinnende dokumentarfilmskaperen Hilde K. Kjøs og utvikles av produsent Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media. Regissøren beskriver "Finding Frida" som "en animert VR-opplevelse hvor den uttrykksfulle avant-garde kunsten til Frida Hansen leder publikum inn i en vakker, håndgripelig verden, gjennom fortid og nåtid, kunstverk og virkelighet".

Prosjektet er støttet av CEFIMA, filmskolens Senter for fremragende utdanning, og Viken Filmsenter. Tidligere i år vant "Finding Frida" XR-pitchekonkurransen ved CEE Animation Forum. Nå er den tatt ut til IDFAs DocLab Forum som går av stabelen i Amsterdam 21. - 26. november.

IDFA er verdens største og ledende dokumentarfilmfestival og IDFA DocLab er en av de fremste plattformene for interaktiv dokumentarkunst. Levys prosjekt er ett av 13 prosjekter som er valgt ut for å presenteres for potensielle nye samarbeidspartnere og komme et steg nærmere realisering.

Les mer om Cecilie Levys stipendiatprosjekt her og om "Finding Frida" her.

Cecilie Levy crop

Manusforfatter Cecilie Levy, CEFIMA-stipendiat ved Den norske filmskolen

Cecilie Levy crop

Manusforfatter Cecilie Levy, CEFIMA-stipendiat ved Den norske filmskolen

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.