Finding Frida bibel

Foto: Stargate Media

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Manusforfatter Cecilie Levy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er blitt tatt ut til den prestisjefylte filmfestivalen IDFAs DocLab Forum med VR-dokumentaren "Finding Frida".

Manusforfatter Cecilie Levy utforsker Virtual Reality (VR) gjennom sitt stipendiatprosjekt «Storytelling In VR: Teaching myself how to write for virtual reality». Hun ser på hvordan publikum i VR blir en del av historien og hvordan dette forandrer premissene for hvordan historien kan fortelles og metodene som manusforfatteren tar i bruk. Levy spør seg om VR-mediet også endrer hva slags historier som kan fortelles og om en VR-opplevelse i det hele tatt kan kalles en "historie".

VR-dokumentaren "Finding Frida", prosjektet som hun utvikler som manusforfatter parallelt med det kunstneriske utviklingsarbeidet, står sentralt i Levys refleksjoner rundt VR-mediet. Dokumentaren blir regissert av den prisvinnende dokumentarfilmskaperen Hilde K. Kjøs og utvikles av produsent Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media. Regissøren beskriver "Finding Frida" som "en animert VR-opplevelse hvor den uttrykksfulle avant-garde kunsten til Frida Hansen leder publikum inn i en vakker, håndgripelig verden, gjennom fortid og nåtid, kunstverk og virkelighet".

Prosjektet fikk støtte til en første utviklingsfase fra av CEFIMA, filmskolens Senter for fremragende utdanning, og utviklingsstøtte Viken Filmsenter. Tidligere i år vant "Finding Frida" XR-pitchekonkurransen ved CEE Animation Forum. Nå er den tatt ut til IDFAs DocLab Forum som går av stabelen i Amsterdam 21. - 26. november.

IDFA er verdens største og ledende dokumentarfilmfestival og IDFA DocLab er en av de fremste plattformene for interaktiv dokumentarkunst. Levys prosjekt er ett av 13 prosjekter som er valgt ut for å presenteres for potensielle nye samarbeidspartnere og komme et steg nærmere realisering.

Les mer om Cecilie Levys stipendiatprosjekt her og om "Finding Frida" her.

Cecilie Levy crop

Manusforfatter Cecilie Levy, CEFIMA-stipendiat ved Den norske filmskolen

Cecilie Levy crop

Manusforfatter Cecilie Levy, CEFIMA-stipendiat ved Den norske filmskolen

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises