Finding Frida bibel

Foto: Stargate Media

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Manusforfatter Cecilie Levy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er blitt tatt ut til den prestisjefylte filmfestivalen IDFAs DocLab Forum med VR-dokumentaren "Finding Frida".

Manusforfatter Cecilie Levy utforsker Virtual Reality (VR) gjennom sitt stipendiatprosjekt «Storytelling In VR: Teaching myself how to write for virtual reality». Hun ser på hvordan publikum i VR blir en del av historien og hvordan dette forandrer premissene for hvordan historien kan fortelles og metodene som manusforfatteren tar i bruk. Levy spør seg om VR-mediet også endrer hva slags historier som kan fortelles og om en VR-opplevelse i det hele tatt kan kalles en "historie".

VR-dokumentaren "Finding Frida", prosjektet som hun utvikler som manusforfatter parallelt med det kunstneriske utviklingsarbeidet, står sentralt i Levys refleksjoner rundt VR-mediet. Dokumentaren blir regissert av den prisvinnende dokumentarfilmskaperen Hilde K. Kjøs og utvikles av produsent Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media. Regissøren beskriver "Finding Frida" som "en animert VR-opplevelse hvor den uttrykksfulle avant-garde kunsten til Frida Hansen leder publikum inn i en vakker, håndgripelig verden, gjennom fortid og nåtid, kunstverk og virkelighet".

Prosjektet fikk støtte til en første utviklingsfase fra av CEFIMA, filmskolens Senter for fremragende utdanning, og utviklingsstøtte Viken Filmsenter. Tidligere i år vant "Finding Frida" XR-pitchekonkurransen ved CEE Animation Forum. Nå er den tatt ut til IDFAs DocLab Forum som går av stabelen i Amsterdam 21. - 26. november.

IDFA er verdens største og ledende dokumentarfilmfestival og IDFA DocLab er en av de fremste plattformene for interaktiv dokumentarkunst. Levys prosjekt er ett av 13 prosjekter som er valgt ut for å presenteres for potensielle nye samarbeidspartnere og komme et steg nærmere realisering.

Les mer om Cecilie Levys stipendiatprosjekt her og om "Finding Frida" her.

Cecilie Levy crop

Manusforfatter Cecilie Levy, CEFIMA-stipendiat ved Den norske filmskolen

Cecilie Levy crop

Manusforfatter Cecilie Levy, CEFIMA-stipendiat ved Den norske filmskolen

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.