Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche (Canneseries)

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team med filmskolealumni i sentrale kreative roller. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Canneseries, den prestisjefylte internasjonale TV-seriefestivalen i Cannes, gikk av stabelen 8.-13. oktober og bak de to eneste norske seriene som var tatt ut til hovedprogrammet står tidligere filmskolestudenter. Både Liv Mari Ulla Mortensens "Etter lørdag" og Izer Alius "Jordbrukerne" kunne reise hjem med gjeve priser.

Jordbrukerne pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

"Jordbrukerne" mottar to priser i Cannes (Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche, Canneseries)

To priser til BFA-alumni Izer Alius "Jordbrukerne"

Izer Aliu er serieskaperen bak "Jordbrukerne", som er produsert av Rubicon og kommer på NRK 21. oktober. Izer gikk ut av filmskolens regilinje i 2012 og med seg på teamet bak serien hadde han produsent Mikael Diseth som gikk på produsentlinjen kullet etter (BFA kull 8) og episoderegissører Brwa Vahabpour (BFA kull 10) og Aurora Gossé (BFA kull 8).

Dramakomedien følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant, som flytter til en idyllisk gård i Telemark med helt andre planer enn å drive uskyldig jordbruk. "Jordbrukerne" vant prisen for beste skuespiller-ensemble og prisen fra ungdomsjuryen for beste serie.

Etter lørdag premiere Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Fra venstre: Synnøve Hørsdal, Liv Mari Ulla Mortensen, Darin Hagi og Lotte Sandbu på Cannes-premieren av "Etter Lørdag" (Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche, Canneseries)

Master-alumni Liv Mari Ulla Mortensens "Etter lørdag" best i kortformat-kategorien

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaperen bak "Etter lørdag" som vant prisen "Beste kortformatserie". Mortensen gikk ut av filmskolens masterstudium sommeren 2020 og "Etter lørdag" hadde premiere på TV2 Play 11. juni i år. Serien setter overgrep og samtykke på dagsordenen og handler om podcast-talentet Klara (22) som går på blind date og opplever et såkalt gråsone-overgrep som hun ikke klarer å riste av seg.

Serien er produsert av Maipo Film med støtte fra NFI og med seg på laget hadde serieskaperen tidligere filmskolestudenter i sentrale kreative roller. Mortensen skrev manuset sammen med Sofia Lersol Lund (BFA Kull 8). Produsent er Lotte Sandbu (BFA, kull 10) sammen med Synnøve Hørsdal i Maipo Film. Runar Sørheim (BFA kull 8) er fotograf, Camilla Silvana Navarro Howalt (BFA Kull 11) er produksjonsdesigner og Matias Frøystad (BFA kull 10) og Adrian Souyris Strumse (BFA kull 8) sto for lyddesign.

Mortensen utviklet "Etter lørdag" parallelt med masterstudiene og i forkant av Canneseries snakket hun med oss om den kreative prosessen bak serien: "Da jeg startet på masteren hadde jeg allerede begynt å skrive på “Etter lørdag”. Jeg hadde en tydelig plan på at jeg ville utforske foto, bevegelse og subjektivitet på masteren, og derfor utforsket jeg en scene fra “Etter lørdag" i to workshoper på skolen."

Les resten av intervjuet med Liv Mari Ulla Mortensen om masterstudiet og den kreative prosessen bak "Etter lørdag" her.

“Etter lørdag” er tilgjengelig på strømmetjenesten TV2 Play.

"Jordbrukerne" har premiere på NRK 21. oktober.

Jordbrukerne pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Etter lørdag premiere Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

6. desember kl 10-12 gir maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong3 Foto Mikkel Lyng

Fortelle med farger og lys: Tverrfaglig workshop i studio

Hvordan spiller farger og lys inn i opplevelsen av stemning, epoke og miljø på film? Dette utforsket bachelorstudentene i foto og produksjonsdesign på Kull 13 i en tverrfaglig workshop i studio på Lillehammer.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Stipendiat Elin Festøy formidler emosjon gjennom interaksjon

Elin Festøy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er nå i innspurten på sitt kunstneriske utviklingsarbeid. Hun utforsker emosjonell interaksjon og empati i dokumentarisk VR.

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Bransjekurs for 1st ADs 16. desember

Filmforbundet arrangerer fagseminar om 1st ADs rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon i samarbeid med Filmskolen og Virke Produsentforeningen.

Ar cafe hovedbilde hjemmeside OFF PISTE PREVIEW

Artistic Research Café - 29. nov. 2021: OFF-PISTE WIP

Sniktitt på work-in-progress - de første VR-prototyper utviklet på Off-Piste VR-Hackathon 2021 Myrens Verksted: Mandag, 29. november 2:00 PM

OFF PISTE 21 LOGO

Off-Piste Lab VR-Hackathon

Fredag 29. oktober gikk startskuddet for en langhelg med med VR-Hackaton og intens kreativ nyskapning i møtet mellom filmskapere og spillutviklere. Den andre utgaven av Off-Piste Lab er et samarbeid mellom CEFIMA ved Den norske filmskolen og NFI.