Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche (Canneseries)

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team med filmskolealumni i sentrale kreative roller. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Canneseries, den prestisjefylte internasjonale TV-seriefestivalen i Cannes, gikk av stabelen 8.-13. oktober og bak de to eneste norske seriene som var tatt ut til hovedprogrammet står tidligere filmskolestudenter. Både Liv Mari Ulla Mortensens "Etter lørdag" og Izer Alius "Jordbrukerne" kunne reise hjem med gjeve priser.

Jordbrukerne pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

"Jordbrukerne" mottar to priser i Cannes (Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche, Canneseries)

To priser til BFA-alumni Izer Alius "Jordbrukerne"

Izer Aliu er serieskaperen bak "Jordbrukerne", som er produsert av Rubicon og kommer på NRK 21. oktober. Izer gikk ut av filmskolens regilinje i 2012 og med seg på teamet bak serien hadde han produsent Mikael Diseth som gikk på produsentlinjen kullet etter (BFA kull 8) og episoderegissører Brwa Vahabpour (BFA kull 10) og Aurora Gossé (BFA kull 8).

Dramakomedien følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant, som flytter til en idyllisk gård i Telemark med helt andre planer enn å drive uskyldig jordbruk. "Jordbrukerne" vant prisen for beste skuespiller-ensemble og prisen fra ungdomsjuryen for beste serie.

Etter lørdag premiere Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Fra venstre: Synnøve Hørsdal, Liv Mari Ulla Mortensen, Darin Hagi og Lotte Sandbu på Cannes-premieren av "Etter Lørdag" (Foto: Olivier Vigerie - Juliette Osdoit - Maeva Benaiche, Canneseries)

Master-alumni Liv Mari Ulla Mortensens "Etter lørdag" best i kortformat-kategorien

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaperen bak "Etter lørdag" som vant prisen "Beste kortformatserie". Mortensen gikk ut av filmskolens masterstudium sommeren 2020 og "Etter lørdag" hadde premiere på TV2 Play 11. juni i år. Serien setter overgrep og samtykke på dagsordenen og handler om podcast-talentet Klara (22) som går på blind date og opplever et såkalt gråsone-overgrep som hun ikke klarer å riste av seg.

Serien er produsert av Maipo Film med støtte fra NFI og med seg på laget hadde serieskaperen tidligere filmskolestudenter i sentrale kreative roller. Mortensen skrev manuset sammen med Sofia Lersol Lund (BFA Kull 8). Produsent er Lotte Sandbu (BFA, kull 10) sammen med Synnøve Hørsdal i Maipo Film. Runar Sørheim (BFA kull 8) er fotograf, Camilla Silvana Navarro Howalt (BFA Kull 11) er produksjonsdesigner og Matias Frøystad (BFA kull 10) og Adrian Souyris Strumse (BFA kull 8) sto for lyddesign.

Mortensen utviklet "Etter lørdag" parallelt med masterstudiene og i forkant av Canneseries snakket hun med oss om den kreative prosessen bak serien: "Da jeg startet på masteren hadde jeg allerede begynt å skrive på “Etter lørdag”. Jeg hadde en tydelig plan på at jeg ville utforske foto, bevegelse og subjektivitet på masteren, og derfor utforsket jeg en scene fra “Etter lørdag" i to workshoper på skolen."

Les resten av intervjuet med Liv Mari Ulla Mortensen om masterstudiet og den kreative prosessen bak "Etter lørdag" her.

“Etter lørdag” er tilgjengelig på strømmetjenesten TV2 Play.

"Jordbrukerne" har premiere på NRK 21. oktober.

Jordbrukerne pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Etter lørdag premiere Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.