Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin Foto: Anne-Lena Michels

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Oslo i forbindelse med Seriedagene. Fredag 1. oktober kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Oppdatering:

Hvis du ikke hadde anledning til å komme på Uli Hanisch masterclass kan du lese intervjuet til Rushprints Alexander Huser som tok en prat med Hanisch på filmskolen i etterkant av arrangementet (krever abonnement).

Se bildene fra besøket nederst i saken (foto: Rasmus Eriksson).

Fredag 1. oktober kl. 13-15 har vi gleden av å invitere til et møte med Uli Hanisch, produksjonsdesigneren bak Babylon Berlin og The Queens Gambit. Hanisch gjester Oslo i forbindelse med Seriedagene torsdag 30. september, hvor han skal snakke om The Queens Gambit, Netflix-miniserien som han nylig vant en Emmy for.

I samarbeid med Seriedagene kommer Hanisch også til Filmskolen. Hos oss vil han fortelle om arbeidet med serien Babylon Berlin i en Masterclass hvor han vil få tid til å gå litt mer i dybden.

Babylon Berlin er et periodedrama over tre sesonger hvor handlingen finner sted i de dekadente 20-årenes Weimar-republikk. Serieskaper er Tom Tykwer, som Hanisch har samarbeidet med på flere prosjekter. Serien ga seerrekorder i Tyskland og Storbritannia og er den dyreste serien som noensinne har blitt produsert på et annet språk enn engelsk. Babylon Berlin ble lovprist av kritikerne for sitt ekstravagante visuelle uttrykk og mørke medrivende univers. The Guardian skriver: "Som alle de beste dramaseriene, skaper Babylon Berlin en verden så troverdig at du nesten føler at du tar steget inn i den istedenfor å bare se den."

Moderator er Eli Bø, produksjonsdesigner og professor i design for film og media ved Stockholms Konstnärliga Högskola.

Arrangementet blir det første av flere Masterclass som vil bli annonsert her og i sosiale medier og vil være åpent for studenter, bransje og andre interesserte. Velkommen til Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo for å dykke ned i Hanisch visuelle verden og få faglig påfyll og inspirasjon!

Om Uli Hanisch: Hanisch har vært professor i produksjonsdesign ved den Internasjonale filmskolen i Køln siden 2018. Han har samarbeidet mye med Tom Tykwer og fikk i 2007 flere priser for beste produksjonsdesign for Tykwer’s Parfymen. Han er produksjonsdesigneren bak en lang rekke filmer og serier, inkludert Cloud Atlas og Babylon Berlin, og han vant nylig Emmy for sitt arbeid med The Queen’s Gambit.

Les om Uli Hanisch sine prosjekter på hans nettside.

Om Eli Bø: Bø er professor i design for film og media ved Stockholms Konstnärliga Högskola. Hun har ledet designutdanning for film ved en rekke filmskoler og universiteter i Skandinavia og Storbritannia og har også jobbet ved Den norske filmskolen. Hun forsker på metoder for narrativ design og på hvordan rom, sted, arkitektur og objekter påvirkes som fortellerverktøy i nye digitale formater, plattformer og virtuelle produksjonsprosesser.

INFOMØTE PHD

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og ph.d. stillingene som lyses ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-alumni får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Vi lyser ut syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.