Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin Foto: Anne-Lena Michels

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Oslo i forbindelse med Seriedagene. Fredag 1. oktober kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Oppdatering:

Hvis du ikke hadde anledning til å komme på Uli Hanisch masterclass kan du lese intervjuet til Rushprints Alexander Huser som tok en prat med Hanisch på filmskolen i etterkant av arrangementet (krever abonnement).

Se bildene fra besøket nederst i saken (foto: Rasmus Eriksson).

Fredag 1. oktober kl. 13-15 har vi gleden av å invitere til et møte med Uli Hanisch, produksjonsdesigneren bak Babylon Berlin og The Queens Gambit. Hanisch gjester Oslo i forbindelse med Seriedagene torsdag 30. september, hvor han skal snakke om The Queens Gambit, Netflix-miniserien som han nylig vant en Emmy for.

I samarbeid med Seriedagene kommer Hanisch også til Filmskolen. Hos oss vil han fortelle om arbeidet med serien Babylon Berlin i en Masterclass hvor han vil få tid til å gå litt mer i dybden.

Babylon Berlin er et periodedrama over tre sesonger hvor handlingen finner sted i de dekadente 20-årenes Weimar-republikk. Serieskaper er Tom Tykwer, som Hanisch har samarbeidet med på flere prosjekter. Serien ga seerrekorder i Tyskland og Storbritannia og er den dyreste serien som noensinne har blitt produsert på et annet språk enn engelsk. Babylon Berlin ble lovprist av kritikerne for sitt ekstravagante visuelle uttrykk og mørke medrivende univers. The Guardian skriver: "Som alle de beste dramaseriene, skaper Babylon Berlin en verden så troverdig at du nesten føler at du tar steget inn i den istedenfor å bare se den."

Moderator er Eli Bø, produksjonsdesigner og professor i design for film og media ved Stockholms Konstnärliga Högskola.

Arrangementet blir det første av flere Masterclass som vil bli annonsert her og i sosiale medier og vil være åpent for studenter, bransje og andre interesserte. Velkommen til Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo for å dykke ned i Hanisch visuelle verden og få faglig påfyll og inspirasjon!

Om Uli Hanisch: Hanisch har vært professor i produksjonsdesign ved den Internasjonale filmskolen i Køln siden 2018. Han har samarbeidet mye med Tom Tykwer og fikk i 2007 flere priser for beste produksjonsdesign for Tykwer’s Parfymen. Han er produksjonsdesigneren bak en lang rekke filmer og serier, inkludert Cloud Atlas og Babylon Berlin, og han vant nylig Emmy for sitt arbeid med The Queen’s Gambit.

Les om Uli Hanisch sine prosjekter på hans nettside.

Om Eli Bø: Bø er professor i design for film og media ved Stockholms Konstnärliga Högskola. Hun har ledet designutdanning for film ved en rekke filmskoler og universiteter i Skandinavia og Storbritannia og har også jobbet ved Den norske filmskolen. Hun forsker på metoder for narrativ design og på hvordan rom, sted, arkitektur og objekter påvirkes som fortellerverktøy i nye digitale formater, plattformer og virtuelle produksjonsprosesser.

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.