Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin Foto: Anne-Lena Michels

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Oslo i forbindelse med Seriedagene. Fredag 1. oktober kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Oppdatering:

Hvis du ikke hadde anledning til å komme på Uli Hanisch masterclass kan du lese intervjuet til Rushprints Alexander Huser som tok en prat med Hanisch på filmskolen i etterkant av arrangementet (krever abonnement).

Se bildene fra besøket nederst i saken (foto: Rasmus Eriksson).

Fredag 1. oktober kl. 13-15 har vi gleden av å invitere til et møte med Uli Hanisch, produksjonsdesigneren bak Babylon Berlin og The Queens Gambit. Hanisch gjester Oslo i forbindelse med Seriedagene torsdag 30. september, hvor han skal snakke om The Queens Gambit, Netflix-miniserien som han nylig vant en Emmy for.

I samarbeid med Seriedagene kommer Hanisch også til Filmskolen. Hos oss vil han fortelle om arbeidet med serien Babylon Berlin i en Masterclass hvor han vil få tid til å gå litt mer i dybden.

Babylon Berlin er et periodedrama over tre sesonger hvor handlingen finner sted i de dekadente 20-årenes Weimar-republikk. Serieskaper er Tom Tykwer, som Hanisch har samarbeidet med på flere prosjekter. Serien ga seerrekorder i Tyskland og Storbritannia og er den dyreste serien som noensinne har blitt produsert på et annet språk enn engelsk. Babylon Berlin ble lovprist av kritikerne for sitt ekstravagante visuelle uttrykk og mørke medrivende univers. The Guardian skriver: "Som alle de beste dramaseriene, skaper Babylon Berlin en verden så troverdig at du nesten føler at du tar steget inn i den istedenfor å bare se den."

Moderator er Eli Bø, produksjonsdesigner og professor i design for film og media ved Stockholms Konstnärliga Högskola.

Arrangementet blir det første av flere Masterclass som vil bli annonsert her og i sosiale medier og vil være åpent for studenter, bransje og andre interesserte. Velkommen til Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo for å dykke ned i Hanisch visuelle verden og få faglig påfyll og inspirasjon!

Om Uli Hanisch: Hanisch har vært professor i produksjonsdesign ved den Internasjonale filmskolen i Køln siden 2018. Han har samarbeidet mye med Tom Tykwer og fikk i 2007 flere priser for beste produksjonsdesign for Tykwer’s Parfymen. Han er produksjonsdesigneren bak en lang rekke filmer og serier, inkludert Cloud Atlas og Babylon Berlin, og han vant nylig Emmy for sitt arbeid med The Queen’s Gambit.

Les om Uli Hanisch sine prosjekter på hans nettside.

Om Eli Bø: Bø er professor i design for film og media ved Stockholms Konstnärliga Högskola. Hun har ledet designutdanning for film ved en rekke filmskoler og universiteter i Skandinavia og Storbritannia og har også jobbet ved Den norske filmskolen. Hun forsker på metoder for narrativ design og på hvordan rom, sted, arkitektur og objekter påvirkes som fortellerverktøy i nye digitale formater, plattformer og virtuelle produksjonsprosesser.

DNF OPPTAK 2022 apen dag FB

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

6. desember kl 10-12 gir maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong3 Foto Mikkel Lyng

Fortelle med farger og lys: Tverrfaglig workshop i studio

Hvordan spiller farger og lys inn i opplevelsen av stemning, epoke og miljø på film? Dette utforsket bachelorstudentene i foto og produksjonsdesign på Kull 13 i en tverrfaglig workshop i studio på Lillehammer.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Stipendiat Elin Festøy formidler emosjon gjennom interaksjon

Elin Festøy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er nå i innspurten på sitt kunstneriske utviklingsarbeid. Hun utforsker emosjonell interaksjon og empati i dokumentarisk VR.

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Bransjekurs for 1st ADs 16. desember

Filmforbundet arrangerer fagseminar om 1st ADs rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon i samarbeid med Filmskolen og Virke Produsentforeningen.

Ar cafe hovedbilde hjemmeside OFF PISTE PREVIEW

Artistic Research Café - 29. nov. 2021: OFF-PISTE WIP

Sniktitt på work-in-progress - de første VR-prototyper utviklet på Off-Piste VR-Hackathon 2021 Myrens Verksted: Mandag, 29. november 2:00 PM