True Colours Karusell 3 foto Kjell Vassdal cropped

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Kjell Vassdal (portrett)

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Internasjonal fotografipris til masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir mottok nylig flere priser for sin fotokunst ved den internasjonale prisutdelingen The International Photography Awards™ (IPA).

- Jeg er veldig beæret over å få anerkjennelse for arbeidet mitt, og jeg bruker det som en positiv motivasjon for å fortsette med å eksperimentere med forskjellige teknikker og fordype meg som fotograf.

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir sendte inn to bilder fra sitt fordypningsprosjekt på masterstudiet, fotoserien TRUE COLOURS, til den internasjonale prisutdelingen The International Photography Awards™ . Hun ble belønnet med tredjepris for et av bildene i kategorien "Special, other” og en Honorable Mention for det andre i kategorien “Nature, Landscape”.

IMG 7460d copy

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir. Bildet fra TRUE COLOURS serien som fikk tredjepremien i kategorien "Special, other”

IMG 881 mynd copy

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir. Bildet fra TRUE COLOURS serien som fikk en Honorable Mention i kategorien “Nature, Landscape”.

I tillegg til prisene for bildene fra fordypningsprosjektet på master, fikk hun også en Honorable mention for “MITT MÅL” i kategorien “Dokumentarbok”. Denne boken laget hun som sitt Personlige prosjekt på Bachelorstudiet ved Den norske filmskolen.

Screenshot 2021 10 22 at 15 22 03

Boken MITT MÅL som fikk en Honorable Mention i kategorien Dokumentarbok.

Utstillingen TRUE COLOURS reflekterer rundt hvordan vi oppfatter verden rundt oss. Den ble utstilt i Filmskolens lokaler i juni i år og inneholdt også spesialkomponert musikk av Arndís Rán Snæþórsdóttir basert på lydopptak fra locations på Island hvor bildene ble tatt. TRUE COLOURS vil snart få et nytt publikum med utstillingsplass i Fotografiens Hus i Oslo 6. - 30. januar 2022.

Jónína er ferdig på master sommeren 2022 og arbeider nå med sitt masterprosjekt hvor hun utforsker tema fra fordypningsprosjektet videre.

- Masterprosjektet mitt er også et utstillingsprosjekt og handler om traumer. Jeg fortsetter litt i samme retning i forhold til å jobbe med bølgelengder som øyet ikke kan se men som kamera kan se. Utstillingen vil bli satt opp i Filmskolens sine lokaler i Oslo i juni 2022.

Før Jónína begynte på masterstudiet gikk hun tre år på fotolinjen på Filmskolens bachelorutdanning. På masterstudiet tar hun spesialiseringen visuell design.

- På masterstudiet har jeg fått rom til å forske i mitt personlige språk og fordype meg enda mer som fotograf. Jeg har samarbeidet med mine medstudenter i kreative prosjekter samt jobbet med mine egne ideer og prosjekter hvor jeg har fått mye støtte fra lærerne. Den kunstneriske prosessen gjennom masterstudiet har vært veldig givende. Med god veiledning og rom til å utforske nye fortellemåter i film og fotografi har jeg virkelig fått tid til å utvikle meg som kunstner.

Du kan lese mer om og se bilder fra utstillingen TRUE COLOURS her.

IMG 7460d copy

IMG 881 mynd copy

Screenshot 2021 10 22 at 15 22 03

Boken MITT MÅL som fikk en Honorable Mention i kategorien Dokumentarbok.

DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

6. desember kl 10-12 gir maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong3 Foto Mikkel Lyng

Fortelle med farger og lys: Tverrfaglig workshop i studio

Hvordan spiller farger og lys inn i opplevelsen av stemning, epoke og miljø på film? Dette utforsket bachelorstudentene i foto og produksjonsdesign på Kull 13 i en tverrfaglig workshop i studio på Lillehammer.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Stipendiat Elin Festøy formidler emosjon gjennom interaksjon

Elin Festøy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er nå i innspurten på sitt kunstneriske utviklingsarbeid. Hun utforsker emosjonell interaksjon og empati i dokumentarisk VR.

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Bransjekurs for 1st ADs 16. desember

Filmforbundet arrangerer fagseminar om 1st ADs rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon i samarbeid med Filmskolen og Virke Produsentforeningen.

Ar cafe hovedbilde hjemmeside OFF PISTE PREVIEW

Artistic Research Café - 29. nov. 2021: OFF-PISTE WIP

Sniktitt på work-in-progress - de første VR-prototyper utviklet på Off-Piste VR-Hackathon 2021 Myrens Verksted: Mandag, 29. november 2:00 PM

OFF PISTE 21 LOGO

Off-Piste Lab VR-Hackathon

Fredag 29. oktober gikk startskuddet for en langhelg med med VR-Hackaton og intens kreativ nyskapning i møtet mellom filmskapere og spillutviklere. Den andre utgaven av Off-Piste Lab er et samarbeid mellom CEFIMA ved Den norske filmskolen og NFI.