True Colours Karusell 3 foto Kjell Vassdal cropped

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Kjell Vassdal (portrett)

Tekst: Hanne-Lovise Skartveit

Internasjonal fotografipris til masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir mottok nylig flere priser for sin fotokunst ved den internasjonale prisutdelingen The International Photography Awards™ (IPA).

- Jeg er veldig beæret over å få anerkjennelse for arbeidet mitt, og jeg bruker det som en positiv motivasjon for å fortsette med å eksperimentere med forskjellige teknikker og fordype meg som fotograf.

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir sendte inn to bilder fra sitt fordypningsprosjekt på masterstudiet, fotoserien TRUE COLOURS, til den internasjonale prisutdelingen The International Photography Awards™ . Hun ble belønnet med tredjepris for et av bildene i kategorien "Special, other” og en Honorable Mention for det andre i kategorien “Nature, Landscape”.

IMG 7460d copy

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir. Bildet fra TRUE COLOURS serien som fikk tredjepremien i kategorien "Special, other”

IMG 881 mynd copy

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir. Bildet fra TRUE COLOURS serien som fikk en Honorable Mention i kategorien “Nature, Landscape”.

I tillegg til prisene for bildene fra fordypningsprosjektet på master, fikk hun også en Honorable mention for “MITT MÅL” i kategorien “Dokumentarbok”. Denne boken laget hun som sitt Personlige prosjekt på Bachelorstudiet ved Den norske filmskolen.

Screenshot 2021 10 22 at 15 22 03

Boken MITT MÅL som fikk en Honorable Mention i kategorien Dokumentarbok.

Utstillingen TRUE COLOURS reflekterer rundt hvordan vi oppfatter verden rundt oss. Den ble utstilt i Filmskolens lokaler i juni i år og inneholdt også spesialkomponert musikk av Arndís Rán Snæþórsdóttir basert på lydopptak fra locations på Island hvor bildene ble tatt. TRUE COLOURS vil snart få et nytt publikum med utstillingsplass i Fotografiens Hus i Oslo 6. - 30. januar 2022.

Jónína er ferdig på master sommeren 2022 og arbeider nå med sitt masterprosjekt hvor hun utforsker tema fra fordypningsprosjektet videre.

- Masterprosjektet mitt er også et utstillingsprosjekt og handler om traumer. Jeg fortsetter litt i samme retning i forhold til å jobbe med bølgelengder som øyet ikke kan se men som kamera kan se. Utstillingen vil bli satt opp i Filmskolens sine lokaler i Oslo i juni 2022.

Før Jónína begynte på masterstudiet gikk hun tre år på fotolinjen på Filmskolens bachelorutdanning. På masterstudiet tar hun spesialiseringen visuell design.

- På masterstudiet har jeg fått rom til å forske i mitt personlige språk og fordype meg enda mer som fotograf. Jeg har samarbeidet med mine medstudenter i kreative prosjekter samt jobbet med mine egne ideer og prosjekter hvor jeg har fått mye støtte fra lærerne. Den kunstneriske prosessen gjennom masterstudiet har vært veldig givende. Med god veiledning og rom til å utforske nye fortellemåter i film og fotografi har jeg virkelig fått tid til å utvikle meg som kunstner.

Du kan lese mer om og se bilder fra utstillingen TRUE COLOURS her.

IMG 7460d copy

IMG 881 mynd copy

Screenshot 2021 10 22 at 15 22 03

Boken MITT MÅL som fikk en Honorable Mention i kategorien Dokumentarbok.

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises