True Colours foto Jonina Gudbjartsdottir IMG 9194

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Kjell Vassdal

Tekst: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Marius Vibe

Fotoutstilling: True Colours

Jeg husker alltid dagen jeg først kom på besøk hjem etter å ha flyttet fra Ísafjörður til Reykjavík da jeg var 20 år gammel. Da hadde jeg ikke vært hjemme på et halvt år.
Og alt så annerledes ut en liten stund.

Fjellene var større og mektigere
Vinden litt mer voldsom
Duften litt annerledes

Men så gikk det tilbake til som før.
Det fikk meg til å tenke på det som er, men vi ikke ser.

Lys er en form for elektromagnetisk stråling.
Infrarødt lys ligger på cirka 700 nm til 1200nm, mens det lyset fleste mennesker ser ligger på 380-750 nm.
- Så selv om vi oppfatter verden på én måte, betyr det ikke at slik er den.

Dette er tematikken i masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttirs 'True Colours'.
Fotoutstillingen hennes var en del av fordypningsprosjektet til masteroppgaven, og ble arrangert i Filmskolens lokaler i Oslo mellom 4. og 8. juni.
I tillegg til fotografiene var det blitt gjort lydopptak fra alle locations. Disse ble senere brukt som grunnlag i musikk, som ble spilt under utstillingen.

Bildene er tatt på Island i 2021

Komponist: Arndís Rán Snæþórsdóttir
Veileder: Kjell Vassdal
Hovedlærer: Siri Langdalen
Lysmester: Christian Berrum

True Colours foto Jonina Gudbjartsdottir IMG 8978

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir

Utstillingsåpning på master: KINTSUGI

Den 10. juni kl 18 er det åpning av utstillingen KINTSUGI til masterstudent og fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo. Utstillingen er åpen fra 10 - 20. juni 2022.

DSC4108 v1 s h Jack Kjell Vassdal

Minneord - Jack van Domburg

Produksjonsdesigner Jack van Domburg har gått bort. Han var tilknyttet Den norske filmskolen i en årrekke og vil bli savnet av alle kollegaer. Kjell Vassdal har skrevet minneord.

TROLLBUNDEN Fantasyprosjekt

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 28. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer 28. juni.

Kull 12 6 filmer

Kull 12s eksamensfilmer vises på Lillehammer 29. juni

Kull 12 viser sine eksamensfilmer for venner og familie den 29. juni på Lillehammer Kino. Bransjevisningen blir i Oslo 14. september. Her får du se seks filmer som viser bredden og talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer.

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.