True Colours foto Jonina Gudbjartsdottir IMG 9194

Foto: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Kjell Vassdal

Tekst: Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir // Marius Vibe

Fotoutstilling: True Colours

Jeg husker alltid dagen jeg først kom på besøk hjem etter å ha flyttet fra Ísafjörður til Reykjavík da jeg var 20 år gammel. Da hadde jeg ikke vært hjemme på et halvt år.
Og alt så annerledes ut en liten stund.

Fjellene var større og mektigere
Vinden litt mer voldsom
Duften litt annerledes

Men så gikk det tilbake til som før.
Det fikk meg til å tenke på det som er, men vi ikke ser.

Lys er en form for elektromagnetisk stråling.
Infrarødt lys ligger på cirka 700 nm til 1200nm, mens det lyset fleste mennesker ser ligger på 380-750 nm.
- Så selv om vi oppfatter verden på én måte, betyr det ikke at slik er den.

Dette er tematikken i masterstudent Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttirs 'True Colours'.
Fotoutstillingen hennes var en del av fordypningsprosjektet til masteroppgaven, og ble arrangert i Filmskolens lokaler i Oslo mellom 4. og 8. juni.
I tillegg til fotografiene var det blitt gjort lydopptak fra alle locations. Disse ble senere brukt som grunnlag i musikk, som ble spilt under utstillingen.

Bildene er tatt på Island i 2021

Komponist: Arndís Rán Snæþórsdóttir
Veileder: Kjell Vassdal
Hovedlærer: Siri Langdalen
Lysmester: Christian Berrum

True Colours foto Jonina Gudbjartsdottir IMG 8978

DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

6. desember kl 10-12 gir maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong3 Foto Mikkel Lyng

Fortelle med farger og lys: Tverrfaglig workshop i studio

Hvordan spiller farger og lys inn i opplevelsen av stemning, epoke og miljø på film? Dette utforsket bachelorstudentene i foto og produksjonsdesign på Kull 13 i en tverrfaglig workshop i studio på Lillehammer.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Stipendiat Elin Festøy formidler emosjon gjennom interaksjon

Elin Festøy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er nå i innspurten på sitt kunstneriske utviklingsarbeid. Hun utforsker emosjonell interaksjon og empati i dokumentarisk VR.

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Bransjekurs for 1st ADs 16. desember

Filmforbundet arrangerer fagseminar om 1st ADs rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon i samarbeid med Filmskolen og Virke Produsentforeningen.

Ar cafe hovedbilde hjemmeside OFF PISTE PREVIEW

Artistic Research Café - 29. nov. 2021: OFF-PISTE WIP

Sniktitt på work-in-progress - de første VR-prototyper utviklet på Off-Piste VR-Hackathon 2021 Myrens Verksted: Mandag, 29. november 2:00 PM

OFF PISTE 21 LOGO

Off-Piste Lab VR-Hackathon

Fredag 29. oktober gikk startskuddet for en langhelg med med VR-Hackaton og intens kreativ nyskapning i møtet mellom filmskapere og spillutviklere. Den andre utgaven av Off-Piste Lab er et samarbeid mellom CEFIMA ved Den norske filmskolen og NFI.