IMG 3577 edit

Foto: Janicke L. Vibe

Tekst: Marius Vibe

Foley-kurs med kull 12

I desember deltok kull 12 på et foley-kurs med tildligere DNF-studenter Yvonne Stenberg og Therese Næss Diesen.

Her er noen bilder fra øvelsen.

På kurset fikk studentene lære om hva locationfoley er, og hvordan man samarbeider som foleyartist og foley recordist.

Det ble undervist i hvordan man gjør opptak i perspektiv på location, hvor man bruker klangen i rommet til sin fordel, samt om forskjellene mellom studio og location og hvilke utfordringer som ligger i dette.

Lydutstyr

Opptakene ble gjort i Filmskolens (lettere klaustrofobiske) kulvertsystem

Fottøy for noen - arbeidsverktøy for andre

Kurset foregikk over tre dager. Den første dagen besto av undervisning i miksekinoen med hele klassen, hvor det ble vist eksempler fra tidligere prosjekter og snakket om hva locationfoley er for noe, før gruppen hentet ut det nødvendige utstyret.

Dagen etter dro klassen til location og gjorde full foley til en utvalgt scene fra en film*. Dette omfattet alle skritt, props/rekvisitter og kleslyder, der alle fikk prøvd seg både som foleyartist og foleyopptaker (foley recordist).

Det ble brukt to mikrofoner under opptak av locationfoleyen: En som sto på stativ litt unna, og en som foleyartisten holdt selv (når mulig) samtidig som lyden ble lagd.
På den måten får man to perspektiver som man kan bruke til å mikse mellom i etterkant.

Til høyre: talkumpulver mot knirkete sko

Siste dag satt gruppen sammen i miksekinoen igjen for å redigere foleyen - hvilket innebærer å synkronisere lyden til bildene, samt mikse det hele inn.

Opptakene ble gjort i Filmskolens (lettere klaustrofobiske) kulvertsystem

Fottøy for noen - arbeidsverktøy for andre

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises