Flukten over grensen Hoved

Filmpris til 'Flukten over grensen' Foto: Maipo Film

Som første norske film, har 'Flukten over grensen' blitt tildelt European Film Academys Young Audience Award.

Vår tidligere registudent Johanne Helgeland har akkurat vunnet EFA Young Audience Award med sin film 'Flukten over grensen'.

Filmen, som gikk på kino i fjor før nedstengningen, er en spenningsfilm inspirert av historiske hendelser. Der følger vi Otto og Gerda, som hjelper to jødiske barn med å flykte fra nazistene og krysse grensen til Sverige under annen verdenskrig. Det er en både spennende og tankevekkende film for hele familien, som har vekket internasjonal oppmerksomhet.

De tre nominerte filmene hadde på forhånd vært gjennom flere utvelgelsesprosesser, hvor to juryer var involvert. Til slutt ble den endelige vinneren kåret under en direktestrømmet prisutdeling fra Tyskland.
3500 tenåringer fra 38 land valgte den norske filmen over de knallsterke konkurrentene 'Pinocchio' og Oscar-, Golden Globe- og BAFTA-nominerte 'Wolfwalkers'.

'Flukten over grensen' har tidligere vunnet Amanda for Årets barnefilm og Årets filmmanuskript, samt Best Feature Film for Children under Zlin Film Festival i 2020.

Filmskolen gratulerer så mye med den gjeve prisen!

KINTSUGI Jonina G Gudbjartsdottir

Utstillingsåpning på master: KINTSUGI

Den 10. juni kl 18 er det åpning av utstillingen KINTSUGI til masterstudent og fotograf Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo. Utstillingen er åpen fra 10 - 20. juni 2022.

DSC4108 v1 s h Jack Kjell Vassdal

Minneord - Jack van Domburg

Produksjonsdesigner Jack van Domburg har gått bort. Han var tilknyttet Den norske filmskolen i en årrekke og vil bli savnet av alle kollegaer. Kjell Vassdal har skrevet minneord.

TROLLBUNDEN Fantasyprosjekt

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 28. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer 28. juni.

Kull 12 6 filmer

Kull 12s eksamensfilmer vises på Lillehammer 29. juni

Kull 12 viser sine eksamensfilmer for venner og familie den 29. juni på Lillehammer Kino. Bransjevisningen blir i Oslo 14. september. Her får du se seks filmer som viser bredden og talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer.

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.