Flukten over grensen Hoved

Filmpris til 'Flukten over grensen' Foto: Maipo Film

Som første norske film, har 'Flukten over grensen' blitt tildelt European Film Academys Young Audience Award.

Vår tidligere registudent Johanne Helgeland har akkurat vunnet EFA Young Audience Award med sin film 'Flukten over grensen'.

Filmen, som gikk på kino i fjor før nedstengningen, er en spenningsfilm inspirert av historiske hendelser. Der følger vi Otto og Gerda, som hjelper to jødiske barn med å flykte fra nazistene og krysse grensen til Sverige under annen verdenskrig. Det er en både spennende og tankevekkende film for hele familien, som har vekket internasjonal oppmerksomhet.

De tre nominerte filmene hadde på forhånd vært gjennom flere utvelgelsesprosesser, hvor to juryer var involvert. Til slutt ble den endelige vinneren kåret under en direktestrømmet prisutdeling fra Tyskland.
3500 tenåringer fra 38 land valgte den norske filmen over de knallsterke konkurrentene 'Pinocchio' og Oscar-, Golden Globe- og BAFTA-nominerte 'Wolfwalkers'.

'Flukten over grensen' har tidligere vunnet Amanda for Årets barnefilm og Årets filmmanuskript, samt Best Feature Film for Children under Zlin Film Festival i 2020.

Filmskolen gratulerer så mye med den gjeve prisen!

OP 2021 liste

Off-Piste Virtual Reality Inspiration Day

Free-to-attend webinar devoted to creativity and storytelling in VR

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC0974 v1 30x20 Listebilde