2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Bransjekurs for 1st ADs 16. desember Foto: Kjell Vassdal (illustrasjonsfoto)

Filmforbundet arrangerer fagseminar om 1st ADs rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon torsdag 16. desember. Fagseminaret er kommet i stand etter initiativ fra Filmforbundets faggruppe i samarbeid med Den norske filmskolens nye satsing på etter- og videreutdanning for bransjen.

Torsdag 16. desember arrangerer Norsk Filmforbund et fagseminar i Oslo om 1st Assistant Directors rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon. Overgangen fra innspillingsleder til 1st AD innebærer strukturelle endringer for måten film og serier blir til på i Norden. Gjennom et bredt fagseminar ønsker arrangørene å sikre god dialog og å skape økt kunnskap om en slik omlegging.

Fagseminaret er kommet i stand etter initiativ fra Filmforbundets faggruppe for 1st ADs Norge i samarbeid med Den norske filmskolens nye satsing på etter- og videreutdanning (EVU) for bransjen. Over nyttår vil denne fagdagen bli fulgt opp med et web-basert kurs i bruk av Movie Magic (eller tilsvarende) og et helgeseminar for 1st ADs som bygger på de rammene som blir definert for rollen i løpet av fagseminaret.

Fagansvarlig for filmskolens EVU-satsning, Gry Rustad, vil da være ansvarlig for en større del av den faglige og praktiske utviklingen av kurstilbudet. Hun ser Filmforbundet som en viktig partner i utviklingen av tilbud som er relevante for bransjen.

- Filmskolen er veldig glade for å kunne samarbeide tett med bransjen og ikke minst Filmforbundet for å utvikle kurs. Det er de som best vet hvor skoen trykker og vi vil gjerne bidra med å utvikle fagtilbud som kan være med på å øke kompetansen der den trengs.

Ansvarlig for kurs og kompetanseutvikling i Filmforbundet, Jostein Brå Oksavik, ser frem til det videre samarbeidet med filmskolen og ser et sterkt behov for slike kurs.

- I fortsettelsen ønsker vi å utvikle tilsvarende tilbud for stadig flere faggrupper. Og særlig for fagene under linjen hvor det ikke finnes høyskoleutdannelse. Å utvikle fagkompetansen og eksplisitt kunnskap på så praksisnære områder bør skje i samråd med bransjen, og vi har definert vår rolle her i forhold til høgskolen som et bindeledd for denne prosessen.

For Jostein Brå Oksavik er det viktig å se videreutdanningen av spesialiserte faggrupper i et nordisk perspektiv.

- Vi er glade for å ha med oss Emil Sparre-Ulrich fra Danmark og Mike Lundin fra Sverige som eminente bidragsytere - men også fordi vi ønsker å se dette i et nordisk perspektiv. Våre produksjonsmiljøer er begrensede og kompetanseutvikling for spesialiserte faggrupper blir dermed kostbart. Men ser vi Norden som en region, er vi plutselig den 9. største økonomien i verden. Vi har derfor alt å vinne på å samarbeide på dette området!

Du kan lese mer om fagseminaret 16. desember her.

Når: Torsdag den 16. desember, kl. 09.00-16.00

Hvor: Filmens hus i Oslo

Norsk Filmforbund og faggruppen 1st ADs Norge/NFF er ansvarlig arrangør i nært samarbeid med Virke produsentforeningen og Den norske filmskolen (HINN). Seminaret er støttet Viken filmsenter, Norsk Filminstitutt (NFI) , Virke produsentforeningen og Norsk filmforbund (NFF)

Informasjon om videre kurs vil bli lagt ut på Filmskolens nettsider.

DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

6. desember kl 10-12 gir maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong3 Foto Mikkel Lyng

Fortelle med farger og lys: Tverrfaglig workshop i studio

Hvordan spiller farger og lys inn i opplevelsen av stemning, epoke og miljø på film? Dette utforsket bachelorstudentene i foto og produksjonsdesign på Kull 13 i en tverrfaglig workshop i studio på Lillehammer.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Stipendiat Elin Festøy formidler emosjon gjennom interaksjon

Elin Festøy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er nå i innspurten på sitt kunstneriske utviklingsarbeid. Hun utforsker emosjonell interaksjon og empati i dokumentarisk VR.

Ar cafe hovedbilde hjemmeside OFF PISTE PREVIEW

Artistic Research Café - 29. nov. 2021: OFF-PISTE WIP

Sniktitt på work-in-progress - de første VR-prototyper utviklet på Off-Piste VR-Hackathon 2021 Myrens Verksted: Mandag, 29. november 2:00 PM

OFF PISTE 21 LOGO

Off-Piste Lab VR-Hackathon

Fredag 29. oktober gikk startskuddet for en langhelg med med VR-Hackaton og intens kreativ nyskapning i møtet mellom filmskapere og spillutviklere. Den andre utgaven av Off-Piste Lab er et samarbeid mellom CEFIMA ved Den norske filmskolen og NFI.

True Colours Karusell 3 foto Kjell Vassdal cropped

Internasjonal fotografipris til masterstudent

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir, masterstudent i visuell design, får internasjonal anerkjennelse for fotografier fra sitt fordypningsprosjekt på masterstudiet.