Collage

Foto og tekst: Marius Vibe

Fasilitetene: Studioene

I forbindelse med opptak til nytt kull i 2021 tenkte vi at det var fint å vise fram noe av det vi har på Filmskolen.
Denne gangen tar vi for oss studioene.

Studentene på Filmskolen er til stadighet i aktivitet med å filme kursoppgaver, TV-serier, eksamensfilmer og lignende.
Til dette formålet kan Filmskolen tilby to store studioer hvor det går an å boltre seg i profesjonelle omgivelser.

Studioene heter - pragmatisk nok - Studio 1 og Studio 2, og er på henholdsvis 320 og 220 m2 (cirka).

Under taket henger det totalt 14 ‘trosser’ (aluminiumsprofiler) à 6 meter, hvor lamper og andre ting kan henges opp. Disse er festet i elektriske heiser, som igjen er festet i løpekatter slik at de kan dras fram og tilbake og heises opp og ned til ønskede posisjoner.

Langs veggene henger det lange ‘gardiner’ av brannhemmende molton, som kan trekkes fram eller til side ettersom hva man vil ha som bakgrunn.

Gulvet er lagt med flytende sponplater, slik at det kan skiftes ved slitasje og/eller skade.

Snurr bildekarusell nedenfor

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.