Foley Hoved

Fasilitetene: Foleyrommet Foto: Marius Vibe // Janicke Vibe

Nå som det er vanskeligere enn vanlig å stikke innom Filmskolen og se hvordan vi har det, ønsker vi å vise fram fasilitetene vi har til rådighet.
Denne gangen presenterer vi foleyrommet.

Som de fleste kanskje vet, er det ikke nok å bare ta opp lyd på location når man skal lage film.
Det er mye som må lages i ettertid og matches nøye til bildeopptakene.

Da er det nyttig å ha et velutstyrt foleyrom tilgjengelig på høgskolen.
Her kan man skape de lydeffektene man trenger for å etter hvert danne et komplett lydbilde.

Foleyrommet

Mikserommet vegg i vegg

I foleyrommet finnes det klær, sko, dører, kopper, glass, skruer, grus, bøtter, småstein, bokser og mye, mye mer å eksperimentere med.

Foley kostymer

Et bredt sortiment av kostymer

Foley underlag

Ulike underlag for ulike lyder

Foley kostymer

Et bredt sortiment av kostymer

Foley underlag

Ulike underlag for ulike lyder

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.