Foley Hoved

Fasilitetene: Foleyrommet Foto: Marius Vibe // Janicke Vibe

Nå som det er vanskeligere enn vanlig å stikke innom Filmskolen og se hvordan vi har det, ønsker vi å vise fram fasilitetene vi har til rådighet.
Denne gangen presenterer vi foleyrommet.

Som de fleste kanskje vet, er det ikke nok å bare ta opp lyd på location når man skal lage film.
Det er mye som må lages i ettertid og matches nøye til bildeopptakene.

Da er det nyttig å ha et velutstyrt foleyrom tilgjengelig på høgskolen.
Her kan man skape de lydeffektene man trenger for å etter hvert danne et komplett lydbilde.

Foleyrommet

Mikserommet vegg i vegg

I foleyrommet finnes det klær, sko, dører, kopper, glass, skruer, grus, bøtter, småstein, bokser og mye, mye mer å eksperimentere med.

Foley kostymer

Et bredt sortiment av kostymer

Foley underlag

Ulike underlag for ulike lyder

Foley kostymer

Et bredt sortiment av kostymer

Foley underlag

Ulike underlag for ulike lyder

Infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo blir det informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer"

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november

Håkon Sunniva Collage

Kull 12-alumni får NEO-stipend til spillefilmdebut

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Phd stillinger

Vi lyser ut syv nye stipendiatstillinger

Den norske filmskolen og AMEK, Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet kommer høsten 2022 til å lyse ut syv nye stipendiatstillinger knyttet til ph.d. programmet “ph.d i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”

Å PEN DAG FB lyd pd prod copy 2

Åpen dag på zoom: Bli kjent med lyd, produsent og produksjonsdesign

Er du nysgjerrig på hvilken av filmskolens linjer som passer best for deg? 17. november kan du bli bedre kjent med faglærerne og tidligere studenter på linjene LYD, PRODUSENT og PRODUKSJONSDESIGN.