Erlend Eirik Mo Main

Erlend Eirik Mo har gått bort

Kjære Erlend.

Du snakket mye og varmt om Filmskolen. Om dokumentarens plass. Om det vi ikke fikk til. Og enda mer om det vi faktisk fikk til.
Som var din fortjeneste. Og som så mange takker deg for.
Ditt brennende engasjement for dokumentarfilmen,
som evner å formidle det aller mest essensielle – det ekte og det nære.
Akkurat som du selv var – ekte og nær.
Det ble mange og lange samtaler om film, om livet, om utfordringer som møter oss og iblant blir uovervinnelige.
Du bygget opp dokumentarsatsingen på filmskolen.
Du loset de første studentene våre gjennom dette studiet og du hadde alltid dette brennende engasjementet.
Men det jeg husker deg aller best for er da jeg møtte deg som nyansatt i ungdomsredaksjonen «U» i NRK på starten av 90-tallet;
et intuitivt, varmt og vakkert menneske med et utrolig engasjement for både oss som du jobbet med og for dem du møtte i programmene du laget.
Lunheten din, humoren din – den lille rare latteren som alltid satt løst.
Du skapte stor begeistring der du beveget deg – du var bare rett og slett en man likte å være rundt.
Sånn var det også for alle som var rundt deg de årene du var på Filmskolen.

Så ble den siste tiden så altfor vanskelig.
Og vi fikk ikke avrundet som vi hadde håpet på,
da du avsluttet ditt åremål samtidig som studentene avsluttet med sin eksamen i fjor sommer.
Vi savnet deg den dagen.
Og vi kommer til å savne de møtene og de samtalene vi nå ikke vil få.
Du hadde et mål i din gjerning på skolen som jeg vil sitere deg på: «Å kunne bety noe avgjørende positivt for hver enkelt student jeg har foran meg, ikke bare en eller to, men ALLE».
Og ja - det fikk du til – du betydde noe avgjørende positivt – ikke bare for studentene dine, men for alle vi som var så heldige å få bli kjent med deg.

Tankene våre går til din nærmeste familie, som mistet deg så altfor tidlig.

Karin Julsrud,
Dekan ved Den norske Filmskolen

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises