Erlend Eirik Mo Main

Erlend Eirik Mo har gått bort

Kjære Erlend.

Du snakket mye og varmt om Filmskolen. Om dokumentarens plass. Om det vi ikke fikk til. Og enda mer om det vi faktisk fikk til.
Som var din fortjeneste. Og som så mange takker deg for.
Ditt brennende engasjement for dokumentarfilmen,
som evner å formidle det aller mest essensielle – det ekte og det nære.
Akkurat som du selv var – ekte og nær.
Det ble mange og lange samtaler om film, om livet, om utfordringer som møter oss og iblant blir uovervinnelige.
Du bygget opp dokumentarsatsingen på filmskolen.
Du loset de første studentene våre gjennom dette studiet og du hadde alltid dette brennende engasjementet.
Men det jeg husker deg aller best for er da jeg møtte deg som nyansatt i ungdomsredaksjonen «U» i NRK på starten av 90-tallet;
et intuitivt, varmt og vakkert menneske med et utrolig engasjement for både oss som du jobbet med og for dem du møtte i programmene du laget.
Lunheten din, humoren din – den lille rare latteren som alltid satt løst.
Du skapte stor begeistring der du beveget deg – du var bare rett og slett en man likte å være rundt.
Sånn var det også for alle som var rundt deg de årene du var på Filmskolen.

Så ble den siste tiden så altfor vanskelig.
Og vi fikk ikke avrundet som vi hadde håpet på,
da du avsluttet ditt åremål samtidig som studentene avsluttet med sin eksamen i fjor sommer.
Vi savnet deg den dagen.
Og vi kommer til å savne de møtene og de samtalene vi nå ikke vil få.
Du hadde et mål i din gjerning på skolen som jeg vil sitere deg på: «Å kunne bety noe avgjørende positivt for hver enkelt student jeg har foran meg, ikke bare en eller to, men ALLE».
Og ja - det fikk du til – du betydde noe avgjørende positivt – ikke bare for studentene dine, men for alle vi som var så heldige å få bli kjent med deg.

Tankene våre går til din nærmeste familie, som mistet deg så altfor tidlig.

Karin Julsrud,
Dekan ved Den norske Filmskolen

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.